Hej hopp livet!

Det hær kommer bli ett inlægg med massa information, jag ska bara spy ur mig. Ni som inte orkar kan sluta læsa nu:)

Jag ær i Norge på uppdrag. Førsta dagarna bodde vi i tælt. Det var kallt, vaknade upp sista dagen, då var det -34 utomhus, det ær hårt. Men coolt:) Har fått flytta inomhus nu, det ær asskønt, det finns till och med dusch! Dessutom slipper vi æta frystorkad mat sen i lørdags, gøtt att få lite tuggmotstånd.

Vi jobbar ihop med massa andra lænder, det ær kul før man får prata engelska hela tiden. As we all know ær det en av mina starka sidor så jag njuter. Det ær inte alls så svårt att fatta norska, jag jobbade med ett av mina norska befæl inatt och vi førstod varann jættebra. Den norska maten ær super, øverallt vad man æn gør så finns det en air av tæthet. Norrmæn ær rika och det mærks.

Det svåraste med den hær resan har varit och ær att man inte kan ringa hem. Eller, det ær ju fysiskt møjligt men det kostar typ 10kr i minuten. Inget som min lumpenløn tillåter. Har dæremot smsat litegrann, annars hade jag nog kolat vid det hær laget.

Det hænder en massa grejer hær men jag har tystnadsplikt så tyværr blir det ingen smaskig information hær. Jag blev intervjuad och fotad igår, artikeln kommer førmodligen upp på www.mil.se/coldresponse i slutet av veckan. Be till gudarna att jag inte ser ut som en møp på kortet.

Det ær næstan halvtid idag vilket innebær att jag har en vecka kvar i Norge, sen två dagar i Sthlm innan jag får træffa min kjæresta igen. Jag lovar att aldrig mer vara borta såhær længe!!

Till familjen; Saknar er otroligt mycket, mer æn ni kan ana!! Vecka 12 efter London åker Henke till skidornas førlovade land. Jag ska jobba tors-fre, skulle man kanske kunna få hyra in sig på en liten sovplats och hælsa på?

Just det, anledningen till att jag ens kan uppdatera hær. Vi har fått en "wellfare computer" (befælen har satt upp en lapp ovanfør datorn så man vet vad den ska anvændas till) till vårat camp. HELT UNDERBART!!

Æt en semla åt mig, jag har inte hunnit baka någon æn:( Kærlek till Johanna, Mikael, Henrik, familjen, alla jag glømt som borde kænna sig træffade och min stora kudde dærhemma i sængen. Miss you!

En o-rolig nedräkning började just.

Sitter i sängen under täcket och känner mig helt tom. Henrik åkte till jobbet för en stund sedan. Jag satte mig och grät på köksgolvet, det var lite kallt om låren så jag förflyttade mig hit istället. Jag fattar inte hur han klarar av att bli lämnad vid tåget varje gång jag drar upp till Sthlm. De tre gånger jag behövt säga hejdå för att han ska iväg först har varit helt vidriga.

Sitter och funderar på vad jag ska göra med mina sista timmar i frihet.

1. Antingen rycker jag upp mig och går och gymmar (minst roliga alternativet som jag skriver med bara för att verka bätte än vad jag är).
2. Eller så duschar jag, klär på mig ordentliga kläder (morgonrock är inte okej) och älgar ner till Espresso House och köper en klassiker och sätter i mig. Har ju faktiskt inte ätit frukost eller ens fått i mig dagens första kaffe :(
3. Jag ålar mig ner till liggande position och försöker somna om. Kan vara bra att bunkra upp lite sovtimmar inför äventyret...

Valet är egentligen solklart, varför velar jag ens??

Snön vräker ner utanför fönstret. Det får mig att tänka på hemma. Hemma som i Gesebol-hemma. Undra vad familjen gör nu? Oavsett vad så saknar jag er, allihopa. 50-nånting dagar kvar till Sälen.

 














Om tre veckor är det jobbiga över. Då ska jag aldrig mer vara borta så länge från den jag älskar.


En månad på tio minuter...

Kom hem i lördagskväll och har ärligt talat inte orkat eller hunnit uppdatera här. Hade familjedag i söndags och åkte skidor, jag var sur och grinig men annars var det kul. Jag och Erica rensade upp lite i barnbacken!

Har odlat mitt sociala liv idaq genom att fika med Johanna, Emelie & Mikael. Gjorde ett halvhjärtat försök att träna med Mikael men tappade humöret efter 20 armhävningar. Fullt med BARN på gymmet som tog upp all plats. Fan ta sportlovet alltså.. Har tvättat och lagat trerätters samt dammsugat, sjukt vuxna grejer.

Har så mycket att berätta om Boden och just därför tänker jag inte skriva nånting. Veckan kan sammanfattas i tältbyggning, skottning, skjutning, fordonsmarscher hit och dit, allt ackompanjerat av -27 grader. Bättre blir det de närmsta tre veckorna då jag far till Norge för att liva upp stämningen på NATO-övningen Cold Response. Jag kommer varken ha mobiltelefon eller dator tillgängligt, om ni vill följa vad som händer oss svenska soldater ska det finnas info på www.mil.se/coldresponse så fort övningarna är igång :)

Igår var en dag då jag fick ett wakeup-call. Gud vad jag behövde det. Och så skäms jag för mig själv.
-Jag hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig, som Björn Kjellman sjöng i "Livet är en schlager".

Nu är det nog dags för dagens sjätte kaffe, till detta livselixir serveras äpple-kanelmuffins samt hallon-kardemummamuffins! Tack Espresso House för att ni förgyller min vardag när jag behöver det och inte hinner baka själv <3

Nästa gång jag skriver här är det mars och jag tre veckor ifrån 22. Förlåt på förhand för den obefintliga uppdateringen framöver..

Kärlek till dig!


Boden here I come!

Jag försvinner en vecka från jordens yta och återkommer på lördag natt. Vill ni något kontakta min käresta så antecknar han i kalendern. Dagarna kommer spenderas i Boden, utan dator, utan mobilladdare.

Det här kommer bli ett jäkla äventyr som jag sent kommer glömma. Känner mig ganska redo att få det överstökat!

En timma kvar hemma, ska hinna duscha, bre mackor och toffla järnet. Har med andra ord inte tid att sitta här och slösa bort mitt liv.

Tänk på mig...


Dagen i långhet

Tog en redig sovmorgon i morse, vinschade mig ur sängen vid halv 10 och vältrade mig in i duschen. Gött va de!

Promenixade med min parents-in-law medans Henke körde längd, helt perfekt väder var det. Vi strosade runt i snön drygt en timma i solen och pratade om livet. Oförväntat skönt att lufta sina tankar med vuxna människor man inte brukar prata med så ofta. Dessutom är dom RIKTIGT sköna extraföräldrar, jag är lyckligt lottad!



Efter att ha inmundigat prinskorv och julmust åkte vi ut till tomten och tog massa fina vinterkort. Hann även med att rulla i snön och köpa en stadig Statoil-latte som jag dränkte i kardemumma.



Hittade ett helt psykadeliskt träd därute jämte havet, typ 100 meter från tomten.
Döpte det till Ellas klätterträd, ni får själva klura ut varför..

Återvände till Stenungsund och fick kyckling, rosépepparsås och ugnsrostade grönsaker. Galet gott. Som gräddan på moset gjorde Kerstin våfflor till efterrätt och ingen blev lyckligare än jag:)

Har just knäckt en flaska glögg, iklädd min nya tröja som jag bloggade om för ett tag sen. Den var ännu snyggare på mig än på hemsidan!! Hejdå sparpengar, syns i himlen.


Rastlös

Hurry up and wait. Det är sånt vi jobbar med i försvarsmakten. Packade fort som fan igår för att få sitta och vänta på att få åka hem. Idag har jag sopat golvet i logementet, that's it! Gruppcheferna sitter och går igenom allt så att vi verkligen packat allting, det har jag förståelse för. Jag hade också vart helt paranoid om jag hade vart ansvarig för att 7 andra coconuts i gruppen gjorde sitt jobb. Grejen är att jag är så fruktansvärt rastlös, när man dessutom vet att hemgång hägrar borta i horisonten blir situationen genast ännu drygare.

Mitt hår luktade fortfarande pizza i morse när jag vaknade. Ett trevligt minne från gårdagen tyckte jag, andra hade kanske känt annorlunda...

I eftermiddag är det en del som står på schemat. Fram till igårkväll hade jag inget att göra, sen rullade aktiviteterna in på ett band. Emelie kommer förbi efter skolan, Johanna ville dricka ohyggligt mycket kaffe, Henrik och jag måste flytta hela vinden för dom ska renovera och sen hade jag även tänkt hinna till gymmet en sväng. Känns som att jag kommer behöva prioritera bort minst en sak. Jobbigt.

FM Athlet

Oxfilé, vitlök, färska tomater, oliver och mozzarella. Kan det bli bättre? Jag och Eriksson fick låna Barnekows bil så vi dissade kvällsmackorna och drog till Kungsängen och käkade pizza. Det var dagens bästa beslut utan konkurrens!

Hur dubbelmoraliskt det än låter efter ovannämnda aktivitet så sitter jag och googlar löpningsträningsprogram. Har satt upp mig på FM Athlet, en väldigt svår form av fystest som kommer att gå av stapeln någon gång i mars eller april. Därför har jag lite bråttom med att komma igång. Måste klara milen på 53 minuter vilket jag inte ens klarade förra året när jag tränat i ett år och var fit som fan. En utmaning skulle man kunna kalla det!

Nu är det sovdags. Måste slockna innan alla männen kommer hem från krogen och brölar...

En låång torsdag.

Segaste dagen ever idag alltså. Vi har packat, packat och packat. Jag har fixat min bil inför trippen närmsta månaden. Pinsamt om något skulle gå sönder eller inte funka efter en hel dags kontroller. Eftersom vi inte har några befäl är alla (jag och Eriksson är ensamma kvar) andra på sportbaren och dricker öl. Känner mig som en klubbad säl, och ser förmodligen ut som en också, så jag bestämde mig raskt för att inte följa med.

Imorgon kommer bli om möjligt en ännu mer meningslös dag i mitt liv än vad dagen varit. Vi ska ha uppställning 10.00 för att få åka hem. Vad ska vi göra fram till dess liksom? Varför kan vi inte få åka nu, har redan kontrollerat allt 48 ggr. Sånt som får mig att flippa, jag kan verkligen inte stay positive när sånt här sker.

Har packat ner alla fyskläder så jag kan inte ens dra till gymmet.

Ska bli riktigt skönt att få komma hem imorgon, sova i min egna säng jämte min egna pojkvän. Det blir de enda två dagarna jag är hemma kommande månaden. Känns oerhört upplyftande. Ska verkligen inte göra nånting ovärt som jag inte vill. Bara tagga till inför Boden, träna lite, äta mycket, sova mycket och framförallt mysa mycket!! Och försöka ta mig igenom en hel film utan att somna, vilket alltid tycks drabba mig nuförtiden.

Gött e det att denna dagen är slut, nu ska jag duscha. Over and out.

Antarktis

Har vart ute och skjutit massa idag. Min benmärg frös typ, så kallt var det!!
Som kompensation för kylan idag har jag hetsätit massa chilinötter. Love till Rönnblad, han vet what a girl wants efter en iskall dag tillsammans med AK:n och p-skott. Plus att det var äcklig strömming med ben i till lunch. Jag tryckte i mig lite kallt potatismos och kände mig som ett hålögt litet afrikabarn när vi kom tillbaks till kasern.

Imorgon och fredag ska vi packa, inga befäl, soft ska det bli...

Duschen väntar sen blir det mjukis på!!


Jag och mitt pansarskott:D

Vilken upplevelse hörrni! Det jag håller i kostar en halv miljon kronor och är sjukt tungt att lalla runt med en hel dag om någon undrar. En jädra smäll blir det också!



Snart onsdag. Torsdag och fredag kommer bli lökiga som fan, vi ska packa inför Boden/Norge och ha lite fordonstjänst samt fys. Hoppas vi får åka hem tidigare på fredag, kan vara önsketänkande men man lever på hoppet här.

En riktigt skön nyhet; våra befäl beräknar att både måndag och tisdag nästa vecka kommer gå åt till transporten upp till kylan. WOHOOO, det innebär att vi bara kommer ha vinterutbildning onsdag, torsdag, fredag och halva lördagen. Dessutom ska en av tre grupper ha skarptjänst däruppe = typ ingen vinterurbildning. Jag hoppas att ni redan nu börjar önska vid 22.22 åt mig att det blir Eccho som får skarptjänst?

Nu bär det av till gymmet. Eriksson ska köra skiten ur mig. Tydligen.


Edvard Grieg.

Jag är ingen bra soldat men jag har i alla fall INTE dragit iväg några vådaskott! Nu för tiden är det något man ska vara stolt över i våran pluton, det om något är pinsamt.

Inatt får vi något så exalterande som makaroner och köttbullar. Kanske kan rota fram lite ketchup i kylen till och med. Skitsamma, jag och Fahlström sitter och hallucinerar om hur wunderbar frukosten kommer att bli. Müslin som man kräks på i vanliga fall, och som man ätit 99% av morgnarna sen augusti, har just orsakat en dregelfläck på min uniform. Tänk, lite äpplemos och kaffe på det. Då är man hemma hörrni!

Ganska många boys börjar få hemlängtan, så även jag. All ens lediga tid går åt till att ringa hem och toffla. Eller, för min del, till att blogga lite också...

Lyssnar på klassisk musik nu. Känner mig obehagligt stureplansk. Bara cashmerekoftan som saknas. Och så den slarviga luggen lagd åt fel håll.

RSS 2.0