Kallt ända in i benmärgen!

Idag har det varit -20 hela dan! Helt sinnessjukt kallt. Vi har druckit varm choklad inte mindre än 3 ggr.

Kändes mot alla odds roligt att åka idag. Jag ägde på skidskolan igen:) Försökte följa lite tips och tricks som Henke gav mig, jag trillade alla gånger. Gav upp och körde mitt eget race, vilket visade sig vara det bästa at the end of the day.

Har vart och ätit pasta med parmesan, pinjenötter, salami, persilja och vitlök. Me like! Henke tog kantarellrisotto med tryffel och parmesan, inte alls lika göttigt som min mat.

Imorgon glider vi hemåt gbg igen, är väldigt mör i kroppen redan. Men en dag till kan man alltid hang in there.

Sälen....

....i dubbel bemärkelse. Ligger i sängen, dricker cola och jäser efter ett vilt besök på pizzerian på hotellet. Jag och kärleken är i Sälen och åker skidor. Eller ja, han åker skidor. Det jag gör har vi inte hittat något kitschigt ord för än.

Var på min första skidlektion idag, jag var bäst, helt outstanding om jag får säga det själv:)

När vi satt och käkade pizza försvann strömmen. Hela området, alla backar och hotell var helt kolsvarta.  Restaurangen var fylld med levande ljus och vi satt och drack öl så vi stannade kvar och tänkte att det löser sig säkert. Istället gick brandlarmet efter typ 10 min och alla var tvungna att springa ut.. Dramatik!

Annars har dagen varit sådär overkillromantisk i princip hela tiden. Lite snöbollskrig, rosiga kinder, varm oboy, hålla handen i liften, ja, ni fattar.. Precis sånt jag älskar! 

Längtar redan till morgondagens frukostbuffé, i morse hade dom massa levande ljus och stämningsfull musik. Lite nybakade frallor på det och Anna var redo att hiva sig upp på skidorna:)


Jobbar på evighetsjulklappen..

SJ har blivit mitt andra hem nuförtiden. Är på väg från Växjö hem till Gbg. Har kittat upp mig med musik, kaffe, läsk, choklad, mjukis samt Johnny Cash-boken.

Var hos kusinerna igår och åt sinnessjukt god mat, ugnsbakad lax med nån coctailtomathistoria och skageninspirerad sås. Var dock inte så social med tanke på min mystiska julklapp jag fått av Henke. Blev klar med DaVincikoden vid 03.00 inatt. Nu sitter jag som på nålar och väntar på att få nästa ledtråd för att komma vidare i spelet.

Ikväll är det kusinträff med familjen Wirsin, ska bli kul att träffa alla barn igen. Någon gång under natten måste det även packas eftersom vi åker till Sälen imorgon.


Kärlek!



En julklapp att ta åt sig


23 december kommer för alltid att finnas kvar i mitt hjärta som en av de finaste dagarna jag upplevt. Så mycket kärlek, mys och mat! Jag fick något mycket fint som rörde om ordentligt i min lilla hjärna.

Det första mamma gjorde när jag anlände till Småland var att kasta sig över min hand för att kolla ringfingret, vad är det för rykten som cirkulerar ute på bygde egentligen? Eller är det snarare så att ni vet något jag inte vet?


Första dygnet i frihet

Var uppe i Stenungsund igår, halsade glögg, slog in julklappar och käkade After Eight. Rundade av kvällen med att sitta klistrad framför "Jul med Ernst", helt fantastiskt program alltså. Den mannen. Besvikelse dock att han bar strumpor genom HELA programmet.

Var i Gesebol i morse och hälsade på familjen och katten. Erica var fortfarande längre än mig, vi kollade på Nalle Puhs jul på VHS och käkade brieost. Självklart nermullade i den bruna filten i soffan!

Är ensam hemma nu, försöker sysselsätta mig. Har ätit upp allt snask i lägenheten, kollat på tv, druckit glögg samt läst alla bloggar.

Shit, jag har så torra händer. Måste verkligen ta tag i problemet snart...


Kärlek till alla <3

Jag älskar verkligen livet idag!! Sitter på tåget till den underbara staden Göteborg, hittade varsin sjukt bra julkapp till mamma och pappa på centralen i Sthlm precis innan vi åkte. Dricker en fetinglatte och lyssnar på Arvingarna och allt är bara rosa moln. Jag har nog aldrig varit såhär glad över att få åka hem. Kommer att minnas den här dagen LÄNGE!


182 pinnar muck!

Sitter och äter ris a la malta igen. Väntar på att dagen ska ta slut. Har ett ynka litet pass kvar i vakten. Dock har mitt befäl bestämt sig för att ändra tiderna så jag kommer missa mitt tåg imorgon. SKITKUL när man suttit härinne och ruttnat en vecka och bara vill komma ut i dagsljus!!

Dan före dan!

Det är idag det. Jag ser ljuset i tunneln!! 10.10 måndag morgon sitter jag på ett underbart X2000 på väg härifrån. Ska fan fira i bistron med minst en lussebulle!

Skulle beställa från Forever21 igår, tills jag upptäckte att det inte var gratis frakt om man bodde utanför USA. Jag skulle alltså beställa grejer för 41 dollar och betala 39.95 dollar i frakt. Dra mig baklänges... Inte en chans.

Käkade Ris á la Malta 3 ggr igår, det var nice. I övrigt hände ingenting. Fick massage av Eriksson, min pensionärsrygg knakade typ 7 ggr, så gött! Känns mycket bättre idag :) Varje gång man går in i logementet blir man dock tårögd pga alla tigerbalsam-molekyler som florerar i rummet.

Längtan...

Sitter i soffan och kollar på Musikhjälpen. Idag igen. Är så fruktansvärt uttråkad så det finns inte. Eftersom det var julavslutning igår har alla värnpliktiga åkt hem. Befälen hade julfest så dom lyser också med sin frånvaro. Idag kommer bli en låång dag.

Dessutom öppnar frukosten 08.00 istället för 06.30 som på vardagar. Jag är hungrig!!

Har ont i ryggen av allt sittande. Sitter man inte i soffan så sitter man i kuren och fryser.




Någon som är vacker är i alla fall min pojkvän.


London

Fick vårat spikade schema fram till muck igår. Jag har ledig hela (ja, du läste rätt!) vecka 12, 15 samt 17 och lite diverse helger. Detta möjliggör ytterligare en skidresa till Henriks glädje, samt en Londonresa för att kolla på Queenmusikalen. Har suttit inne på Ryanair halva natten och kollat in lite bra dealar.

Högvakten prickade dom in på Emelies födelsedag, jädrigt lyckat. Då är det obligatoriskt för hela släkten att komma och kolla, ta bilder och peta på mig!

Idag är de julavslutning här. Alla andra svassar runt med civilväskor, efter julbordet får nämligen övriga permission, medans vi vaktfolk får sitta över helgen. Jag kan inte nog poängtera hur lycklig jag är över att bli avbytt på måndag. Jag hade dött inombords om jag hade behövt sitta i den här opersonliga, oromantiska, oglittriga kuren på julafton... TACK juloraklet för att vi inte förlorade lottningen!

Snökaos!

Sitter och slötittar Bonde söker fru och är pannkaksmätt...
Har pluggat fysik och kört sjuktransport idag. Annars händer det inte mycket häruppe.

Vi kollade skräckis igårkväll, jag hade konstant gåshud och två fingrar framför ögonen:)


Hemlängtan!!

Min dåliga gymanda håller i sig. Jag och Stenman var där igår och skulle köra lite. Inte fan gick det bra då heller. Känner mig bara allmänt misslyckad och omotiverad. Vill hem, hem hem!!

Jag är stolt över dig Emelie!

Högvakt

Idag hade vi brandövning. På skoj. Det var asjobbigt att springa i snön, batongen trillade ur hela tiden och jag var livrädd för att trilla inför 4.Skv-töntarna.

Var och halvhjärtatgymmade igår. Gick så jädra dåligt. Tänkte ta med min fullproppade träningsmusikanordning ner ikväll så det blir lite fart på hantlarna.

En av våra vaktchefer gick sin sista dag idag innan pension, vi fick smörgåstårta med räkor. Sånt vi gillar med lumpen.

För ni folket som vill komma och kolla när jag står prick stilla i x antal timmar i en clownuniform med cylinderhatt utanför slottet, detta blir förmodligen tredje veckan i april.

PS. Det öser ner snö här, man skulle haft med pulkan hit asså.

Helgreview

Julfesten i fredags var jättelyckad! Sjukt gott med julmat.

För att kunna ta mig till jobbet i lördags fick jag låna pappas bil. Hade bara mynt till 03.00 till parkeringsavgiften. Min bonniga inställning till livet sa till mig att parkeringsvakter inte jobbar 03.00 på helger så jag gjorde en chansning. När jag stapplar mot bilen morgonen efter ser jag inte bara att rutorna totalt frusit igen, men också att det sitter en fet böteslapp på rutan. Bra start på dagen! Note to self; parkeringsvakter jobbar dygnet runt i storstan!

På lördagkväll begav vi oss till Liseberg. Jag frös som vanligt. Vi körde femkamp, jag och Miriam kom sist, ganska oväntat enligt mig. I alla fall, vi åt våfflor och hade supermysigt:)

Söndagen bestod av lite julklappsshopping och mycket mys. Och en lagom dos tomtelatte (som för övrigt börjar ruinera mig vid det här laget). Satt hela eftermiddagen och drack glögg och slog in julklappar, allt ackompanjerat av tre tända adventsljus, så fint!

6 dagar kvar till jullov!

Housewife

Igår var en lovely dag, jag och mamma körde skiten ur Göteborg. Köpte massa julsaker, drack tomtelatte (igen), lämnade blod och installerade julgransmattan.

Har precis gjort lussebullar och det flyger runt massa saffransatomer i lägenheten och luktar göttigt! Sånt vi gillar.

Ska strax dra ner till gymmet och kötta lite med anabolakillarna i tanklinnen...

Ikväll, kära läsare, är det julfest på Köpmansgatan, därav lussebullstillverkningen. Har även gjort egna köttbullar och massa annat pill. För att förhöja stämningen har jag as we speak Rammstein på oförskämt hög volym.


Tillfälligt avbrott

Ursäkta min lysande frånvaro här på senaste. Ledighet innebär fullspäckat schema som vanligt. Juloraklet har tagit in julgran, köpt nya röda påslakan, gjort apelsiner med nejlikor, druckit upp typ 2 glöggflaskor, överdoserat tomtelatte från Espresso House, varit på ansiktsbehandling, jobbat samt besök Ikea och bränt upp 800 spänn på julkrafs =D

Idag kommer mamma in och hälsar på. Julklappsinköp står på dagens program, tänkte försöka få in en tomtelatte på ett litet hörn med..

Var hemma hos Johanna i hennes nya lgh igår. Somnade på spårvagnen på vägen dit. Inte safe med tanke på att den går vidare till Bergsjön, wihoo att hamna där liksom. När jag väl anlänt till lägenheten drack vi glögg sen somnade jag i hennes säng, jäkla bra sällskap när vi inte setts på över en månad.

Har sett två avsnitt av årets julkalender, känns lite mellanmjölk.

Imorgon är det julfest här, jag + syskon ska baka och laga mat halva dan:) Ska bli SÅ kul!

Nu bär det av mot tvättstugan, sånt vi normala Svenssons gör <3

Automatmärket

Klarade äntligen skjutningen på 200 meter idag vilket innebär att jag erövrat automatmärket:) Ytterligare lite tingeltangel att hänga på högvaktsuniformen...
 Sen fick vi även testa en ny övning som kanske ska finnas med i utbildningen av framtidens soldater. Man skulle skjuta 16 skott på 16 sekunder och dessutom hinna gör ett magasinsbyte. Sjukt tajt med tid. Kravet var att man skulle ha alla träff. I mitten. Galet!

Anyway, vi fick åka hem idag istället för imorgon och det är jag väldigt glad och tacksam över! Nu blir det hem till julkalendern, jobbet, familjen, Ikea, gymmet, men framförallt kärleken!


Hemligt uppdrag

Har varit ute på classified mission både igår och idag. Sjukt kul att äntligen få göra skarptjänst och agera på riktigt istället för att bara köra rollspel. Allt är som sagt hemligt, men vi hade kul!

Imorgon ska vi typ kolla på hästtävlingar hela dan, sen på lördag blir det skjuta, skjuta, skjuta:) Söndag åker jag hem igen för JULLOV en hel vecka!! Det göttigaste av allt är att jag har köpt alla julklappar. Det enda som ska göras i veckan är att jag och min kärlek ska ta en sväng förbi IKEA, äta korv och köpa julpåslakan. Sen ska ju granen självklart integreras i lägenheten innan lucia. Sen kommer familjerna på fredagens glöggparty, sånt vi gillar:)

Jag har suttit och lysnnat på gamla Rammsteinlåtar hela kvällen, man blir på så bra humör!


Första luckan öppnad:)

Tänkte göra en god gärning och lämna blod igår så jag gick dit, fyllde i den där lappen, hängde upp jackan på en krok och satte mig i väntrummet. Då kommer den snälla tanten svassandes efter mig och ropar förtvivlat; Anna! Aaanna! Visade sig att det var fyra dagar kvar tills jag fick lämna igen enligt regelboken. Anyway, dom tyckte synd om mig som hade gjort mig sånt besvär så jag fick en hel påse med godis.

Köpte massa julklappar igår, sen kom Emelie hit och hjälpte mig med glöggdrickande, pepparkaksätande samt paketinslagning.

Ikväll bär det av mot Sthlm. Känns knappt som man hinner komma innanför dörren innan man måste åka. På söndag kommer jag hem igen, gött e de!

Ska ut och springa en sväng med Mikael nu, det ska bli exciting att se hur det går.

Glöm inte att öppna julkalendern idag folket, over and out!

RSS 2.0