Stålboda Ceasar

Har legat på skjutbanan hela dagen, är lite lagom mör i kroppen nu. Ska strax dra till gymmet, var där med Fahlström igår och körde skiten ur rygg/mage. Har galen träningsvärk idag så det blir armar/axlar som får jobba lite ikväll.

Idag är det personalfest på jobbet, första gången på fyra år som jag kommer att missa den. Lagom tills man äntligen skaffat sambo att visa upp.

Kvällen här kommer att ägnas åt juridikplugg, har vårat examensprov på fredag och det vill man INTE faila alltså.

Var och hämtade ut mina übercoola militärglasögon igårkväll. Dom kommer under inga omständigheter, någonsin, florera ute i det civila. Över min döda kropp.

Igårkväll mullade vi i soffan. Sourcream Onion, naturgodis, cola samt första Sällskapsresan. Fulländad fredag:)


La Familia - I miss you!

Har varit ute och stadsorienterat hela morgonen, äntligen fått i mig lite pancakes eftersom det är torsdag.

Har börjat med JP nu, det var väl sådär. Vi ska utföra praktiska case och spela teater och sådär. Ni som känner mig vet att jag HATAR att stå i centrum, att folk kollar på mig eller att, ännu värre, prata inför folk. Igårkväll så skulle min grupp låtsas vara ute på patrull, upptäcka en misshandel och avbryta den, gripa misstänkta och genomföra förhör. Allt detta samtidigt som kapten och alla 48 i plutonen stod och glodde på en. Inte kul.

Har kvällstjänst typ alla dagar denna veckan, är redan sjukt trött. I helgen ska vi skjuta massa igen, det blir la änna roligt!

Saknar min familj nått galet mycket idag alltså!

Träningsvärk here we come!

Det florerar rykten om att min tropp har ledigt vecka 50. Jag är gråtfärdig av lycka inombords men vågar inte riktigt ta ut glädjen i förskott innan jag fått det bekräftat av någon form av befäl. Men den dagen, då jäklar!

Idag har vi haft vaktutbildning mest hela dagen. Gått igenom insatsvägar, brandutryckning och lite annat pill. Nu under kvällspasset har vi fyllt i ungefär 372 olika rapporter om förhör, beslag, kroppsvisitationer osv. Segt och svårt men nödvändigt.

Var på gymmet idag med Fahlström, vi skulle till sjukan men hon var inte där och dom andra hade fys under tiden så vi stack som sagt till gymmet. Slog nytt rekord på jägarvila, 5 minuter & 33 sekunder. Kunde knappt ta mig ifrån gymmet sen men shit va stolt jag är! Riktigt grym skulle man kunna säga.

Imorgon blir det första JP-passet. Spännande att se vad det är för något. Sen blir det även lite fortsättning med vaktutbildningen.

Nu är det godisdags!

Monday, bloody monday

Julklappshysterin i min hjärna utlöstes igår, känner smått panik över att faktiskt ha en pojkvän i år. Det var ett tag sen men behövde tänka på någon förutom familjen:)

Nu ska jag vara i Sthlm i 12 hela dar innan jag får åka hem igen, känns tungt. Men, betalade skidresan idag, och smack så kändes det som att julledigheten kom ett stort steg närmre. Tillsammans med bredbandet och a-kassan gjorde dock skidresan att lönen som rullade in på kontot inatt nu är gone, gone, gone. Mindre kul...

På så sätt är det en fördel att man inte får vara hemma och känna sig pank.

Dagens låt: Slagsmålsklubben - Sponsored by Destiny. Goa grejer.

Partyparty!

Har vart en grym ledighet som vanligt. Igårkväll var vi massa folk hemma hos oss och lagade mat och drack drinkar, sen begav vi oss till Bliss. Godaste drinkarna ever, kommer aldrig vilja köpa drinkar nån annastans i framtiden. Dansade så jag blev svettig, bra betyg. Jag och Henke droppade hem runt två, dom andra kom vid halv fem och skulle efterfesta hos oss. Vi käkade fyllemat och låg fyra pers i våran säng och sov.

Inledde dagen med kladdkaka till frukost för att sedan fortsätta med ischai, pepparkakor, glögg och lussekatt. Där har vi dagens näringsintag so far. Är sjukt törstig!!!

Låg och planerade våran egna julafton idag, blir antagligen den 23. Har redan julklappsångest. Dels kommer jag inte hinna köpa några julklappar, och dels kommer jag inte ha råd att införskaffa dom heller. I mitt vanliga civila liv hade jag redan varit typ färdig med mina julklappsinköp vid det här laget...

Högkoleprovet gick iallafall hyfsat bra. Fick 1,4 enligt mina beräkningar. Kändes skitsvårt när jag väl satt och gjorde det. Är ändå stolt över mitt resultat, speciellt med tanke på att det var första gången jag skrev.

Tack memmis för att du körde mig hem efter jobbet i fredags, du är oersättlig honey!


Århundradets surprise

Fick åka hem igår istället för på fredag. Har vetat om detta sen i måndags. För att överraska så sa jag inget till Hankypanky utan åkte hem i smyg igår. Han var och bowlade med jobbet och fick en smärre chock när han kom hem och upptäckte mig.

Har legat och pluggat högskoleprov nu sen halv åtta i morse. Ska strax ut och springa en sväng, sen blir det lunch/skvaller/livsuppdatering med Mikael nånstans i stan. Sen kommer syrran förbi en sväng, vi ska ligga i sängen, dricka glögg och äta pepparkakor och filosofera om livet. Ska bli supermys!

Var ute och sprang första gången igår på ca 2 månader. Kändes sådär i knät men jag tog det lugnt för att känna på läget och inte sabba något. Skön känsla i benen idag, mina vader är lika flexibla som en lyktstolpe.

Imorgon blir det jobb 11.45-21.15, kom gärna och hälsa på mig! Lördagen kommer ju som bekant spenderas framför ett högskoleprov med konstant kaninpuls. Antingen ska jag fira eller dränka mina sorger i Göteborgs nattliv timmarna efteråt.


Fysfysfys

Började dagen med ett fett juridikpass, "förste man på brottsplats". Var ganska kul. Lunch och sen århundradets monsterfyspass med korpralen. Vi vet ju alla sedan innan att korpralen kör skiten ur ALLA. Vi hade först det gamla vanliga, typ armhävningart, situps, knäböj med kompis på ryggen, rygglyft osv. Efter det gjorde vi "korpralstafett".

Nu ligger jag i sängen, helt utslagen. Liknar en säl. Somnade innan och vaknade upp med dregel på hela armen. Har precis vart och käkat korv stroganoff och duschat så jag har dessutom dragit på mjukisar, henkes tröja + mössa.


Mys på logementet

Igårkväll när Stenman kom så hade han med sig nybakade kanelbullar och mjölk. Vi satt och filosoferade om livet samtidigt som vi lyssnade på jullåtar (mitt initiativ) och fikade. Ibland är livet för jevvla bra.
 

Bästa lumpenveckan so far..

Senaste veckan har vi varit ute i fält. Vi har verkligen BARA skjutit, skjutit, ätit, sovit, skjutit och skjutit. Så jäkla kul. Har haft pistolutbildning och lärt oss olika stridsformationer med AK:n. Under tre dagar har plutonen skjutit upp ammo för 150.000 kronor, vilket innebär en stor del av livskvadrons budget det här året.
Har käkat grönpåsar typ hela veckan, en positiv överraskning:) Låg massa smått och gott i, typ chokladkakor, energibars, oboy och sånt.

Helgen har spenderats hos mina kusiner i Stuvsta tillsammans med Henke. Har haft asmys och i princip inte gjort nått vettigt. Åkte dit i fredagskväll och kollade idol, käkade gott, drack te och tände brasa. I lördags skulle jag egentligen sprungit tjurruset men mina knä+fotproblem gjorde att jag avstod. Istället hade vi sovmorgon, drog ut en sväng på stan och fikade, kollade bio och åt restaurang. Riktiga dejtaktiviteter som vi inte prövat på innan. Filmen (Public Enemies) var jättebra, trots att jag somnade till lite då och då. Tog en välbehövlig sovmorgon i morses med, allt för att orka med pjäxinköp till mig. Efter två timmars fipplande inne på Alpin Garaget och 3500 kr mindre på sparkontot så stegade jag ut med ett par glassiga pjäxor ur butiken. Nu återstår bara att sätta mig i skidskola så jag kan använda dom också.

Veckan som kommer nu ska vi ha JP, vilket innebär juridisk praktik. Ska lösa olika case utifrån det vi lärt oss i MPutbildningen.

Ett stort jättetack till Inger&Håkan för hotellservicen under helgen!

 


Fältvecka nr 2

Veckan som gått har varit min bästa sen augusti. Har jobbat en del, men framförallt varit hemma i lägenheten och gjort helt vardagliga saker med min sambo. Som en överraskning hade han installerat det nya badrummet när jag kom hem i måndags, och shit va fint det blev:)
Var och hälsade på min familj i gesebol i fredags och hans familj i stenungsund i lördags.

Sitter som vanligt på tåget tillbaka till Sthlm inför kommande vecka. Då ska vi befinna oss ute i fält, kommer bli kallt, blött och göttigt. Fältvecka. Hurra.

Om fem dagar är det permission igen. Då kommer Henke upp och ska heja på mig som ska springa tjurruset. Får se om jag ens kommer till start, som det är nu kan jag inte ens stödja på vänsterfoten och pga det, en överansträngd högerfot. Men, anyway så blir det två lediga dagar ihop. Ska husera hos min faster och mina kusiner ute i Stuvsta, det blir mys. Ska visa upp mitt kap för släkten så att säga.

Har hängt med Johanna nu när jag var hemma. I love you söt! Fan att vi inte kan ses oftare, mina hjärnceller saknar utbyte med dina.

Sovdags sista timman på resan, sen väntar packning och resa ut till kungsängen. Är väl i säng runt ett om jag har tur:(


Äckligt stolt:)

Kan fortfarande inte fatta att det är sant, sitter och fipplar med min basker HELA tiden. Som ett litet barn i kakburken. Som mig själv i kakburken.

Sitter och äter keso, laddar inför en fetingfikbrunchtillställning med min andra hälft, Johanna.

Idag kommer bli en fin dag.


Baskerprov 09

Jag har just avslutat mitt livs resa. Från och med idag är jag att betrakta som odödlig, untouchable, invincible och i allmänhet bara väldigt skitbra.

Mitt livs story inleddes i fredags morse. Klockan 08.00 stod hela min pluton uppställda med både spänning och nervositet i kroppen. Packningen minutiöst genomgången för att inte glömma något, eller för den delen råka ha med något överflödigt skit som ger extravikt att bära runt på.

Allra först fick vi gå ut och ställa upp på en gigantisk asfaltsplan. Där fick alla ta av sig ner till kalsonger och sen började visitationen av kläder, fickor samt packningen. Detta för att säkerställa att ingen hade med sig mat, snus eller i övrigt något som inte stod på packlistan. Utomhus var det ca 7 grader och alla frös i princip röven av sig. Bra start på helgen:) I kronologisk ordning gjorde vi följande:

  • 3 timmars cirkelträning. Löpning varvat med upphopp, knäböj, jägarvila, situps, armhävningar, rygglyft.
  • Individuellt säkerhetsprov på skjutbanan. Inget matintag so far.
  • Repellering. Vi fick fira ner oss från ett 10 meter högt torn som svajade, jag höll på att svimma.
  • Marsch till första skjutbanan, 15.30-23.30, folk började bli hungriga, nedkylda men ändå fortfarande vid gott mod.
  • Nattskjutning runt 00.30, jag mådde fruktansvärt illa, kände mig spyfärdig, skakade av köld samt var riktigt nere i hungerträsket och krälade.
  • Vidare marsch till nästa mål, vi var där runt 02.00. En inomhusskjutbana, tempererad till ca 7-8 grader på sin höjd, där vi fick sätta oss på våra liggunderlag och skriva en uppsats om våra tankar, mål och farhågor med jobet som militärpolis. Man var tvungen att skriva en bokstav i varje ruta och minst 4 sidor sammanlagt. Precis när alla satte pennan mot pappret för att börja skriva satte kapten på en cd-spelare och vinjetten till Bolibompa började spelas på repeat. Fram till 05.00 hörda vi Bolibompalåten kanske 500 ggr. Jättekul. Även helgens första matintag av två. Vi fick 6 mariekex var, godaste mariekexen jag någonsin ätit.
  • 05.00-05.30 inföll helgens enda sömn. Alltså sammanlagt 30 minunter på 3 dygn. Sköna 30 minuter.
  • Efter det, avmarsch till stridshinderbanan där vi spenderade lördagmorgon. Helgens andra och sista matintag, en halv grönpåse. Jag fick kycklinggryta med couscous, SJUKT gott!
  • Marsch ut i skogen för att bygga en förläggning med vindskydd, eldstad osv. När vi var klara efter att ha kämpat i 5 timmar fick vi order om att riva ner allt och marschera vidare.
  • Ut till Mälaren bar det i ösregn och blåst. Vi fick strippa ner till kalsonger och flytväst, sedan hoppa utför en klippa på typ 6 meters höjd ner i vattnet som var totalt svinkallt. Sedan skulle vi simma fram till en flotte där befälet satt och anhålla om att få simma vidare och kliva upp ur vattnet. Efter det, upp och lufttorka i regnet.
  • Marsch till skjutbanan, ösregn och allmänt sviktande humör på alla i gruppen. Framme ca 21.00.
  • Byggde förläggning och hade vakttjänst fram tills ca 03.00. Frös som vanligt men kände inte av hungern så mycket. Inga skavsår:)
  • In på inomhusskjutbanan igen, denna natt fick vi skriva 2005 års högskoleprov. Givetvis med Bolibompalåten på full volym i fyra timmar. Somnade konstant under tiden man satt och läste. 05:00 släckte befälen lampan och sa att vi skulle njuta av den följande vilan. Alla blev överlyckliga att vi äntligen skulle få sova lite. 30 sekunder senare satte dom på bolibompalåten igen och vi skulle vara påklädda och ihoppackade på 15 minuter.
  • Marschade vidare ut i skogen för att göra en slags tipspromenad i marschformat. Höll på med den fram till ca 13.00 då vi gick tillbaka in på kasernområdet.
  • Vi fick besked om att baskerprovet var slut, alla började gråta av lycka och grattade varandra. Fick ut våran basker och fick stuka den.
  • 10 minuter senare skrek kapten ut en ny order om att testet inte alls var slut. Alla gruppchefer fick ut en ny karta och en ny tid, vi skulle marscha typ 3 mil fram till en båt och sedan paddla 3 km över till en ö. Dessutom sa kapten att vi skulle hålla på fram tills torsdag, att han hade ringt hem till våra anhöriga och sagt att våran permission var indragen. Så dåligt som jag mådde just i det ögonblicket har jag aldrig gjort i hela mitt liv. Att efter 3 dygn i princip utan mat och sömn, med konstant marschande få ett sådant besked var knäckande. Jag funderade på att avbryta och skita i allt.
  • Innan vi masrchade iväg skulle vi dock gå till en byggnad inom området och få vidare information, så vi tog packningen och begav oss dit för att i princip ge upp. När vi kommer fram och ställer upp så komemr ryttmästaren fram och inleder baskerceremonin, håller ett jättefint tal och säger till sist "Basker på". Först då inser alla att kaptens sista order bara varit det värsta skämtet man någonsin blivit utsatt för och att vi faktiskt klarat av skiten med livet i behåll.

Då grät jag för första gången under hela helgen. Alla grät. Någon tog fram en segercigarr. Sedan väntade baskermiddag med befälen. Där satt vi, trötta, sletna, med ett automatvapen i handen och åt rostbiff och potatissallad. Fick även varsin kexchoklad, cola och banan. Gud va ont i magen man hade efter att inte ha ätit på tre dar sen bara sätta i sg allt det där på en gång. Men gott var det!

Nu väntar hela 6 dagars ledighet, varav jag ska jobba tre. Ska även hinna med en myskväll med Johanna och lillsyrrorna, träffa Mikael, träna, äta, sova, åka ut till tomten. Dessutom har jag bjudit in mig och Henke till mamma&pappa på fredagkväll.

Kroppen är skit, men mentalt mår jag riktigt jäkla bra nu.


Även när det känns jobbigt så går tiden...

Tre helvetiska dygn ligger framför mig. Det kommer utan tvekan bli de tre värsta dygnen att genomgå i hela mitt liv. Tre dygn utan mat, utan sömn. Enligt ryktet ska vi marscha 12 mil, ha någon form av simtest och dessutom är temat för våran helg "höga höjder". Det kallas baskerprov och tillsammans med mina teammates i Echo Delta så ska jag ta mig igenom det här.

Men, just in case, om jag skulle frysa ihjäl, trilla ner från ett stup eller allmänt bara dö av utmattning så är det här ett tributeinlägg till er jag älskar. För att ni finns. För att ni är som ni är.

Henrik, jag kommer tänka på dig every step of the way!

Emelie, Erica & Johanna, prio ett om jag kommer hem i funktionsdugligt skick är mysbyxor+te+soffa+massa snask+ tv all day long.

Pappa & mamma, saknar er. Slog mig att jag besökt Inger&Håkan fler gånger än er sen jag ryckte in. Det känns inte bra.

Micke P, vi MÅSTE hänga nästa vecka. Finns inga omständigheter som kan få dig att slippa en get-together. Måndagkväll är det du och jag som hörs av, right?

Så, som ni förstår, ingen mer blogg innan måndag kväll när jag förhoppningsvis sitter på ett varmt, bekvämt tåg på väg hem till underbara Göteborg, kärleken, maten och Svenssonlivet. Kärlek till er!

RSS 2.0