Ingen måndagsångest här inte

En jacka, en sjal, en randig myströja, en båttröja och ett nytt chokladlypsyl är vad jag fick med mig hem från dagens shoppingtur i Borås. Emelie och jag var och gymmade, sen stekte jag rumpan i solariet. Efter det drog vi till Viskan och hängde med societen och kände oss hippare än vad vi förtjänade.
Kort och gott, en riktigt grym dag!! Tack sis för att du alltid får mig att le och må bra<3

För tillfället sitter jag på en altan i solnedgången och äter perfekt smält glass med varma hallon/blåbär/mango på. Livet är så sweet just nu...

Imorgon åker jag till Stockholm för sista gången. Konstig känsla men så otroligt underbar samtidigt.
Innan tågfärden ska jag hinna med att jobba några timmar, kom gärna och hälsa på när jag kilar runt bland hyllorna och packar upp pasta och blöjor.

Pusso!


Kära permis...

Ligger i ett tält ute vid våran tomt, spelar Yatzy, äter hemmagjorda salami/briemackor och har det allmänt underbart. Att tälta med sin partner rekommenderas skarpt, att dessutom göra det next to havet och höra vågorna skvalpa i periferin är mer än man kan önska sig:D

Dagen har spenderats på Liseberg, jag var i båtskick ett antal gånger men lyckades avvärja spyorna med min mentala styrka. Kommer inte ihåg sist jag skrattade så mycket som idag, love till min familj + kusiner med familj för en grym dag! Tack även till älsklingen min för en minnesvärd födelsedagspresent.

Imorgon ska vi klättra. Det ska bli OERHÖRT spännande att se hur jag ska ta mig an den uppgiften. To be continued....
Malte&Henrik kommer få jobba på tjänsteminen medans jag hänger och dinglar i något hållfast rep.


Tjolahopp sockertopp!

Vi sov i tält. Vi bajsade i skogen. Vi sköt lite fiender. Vi åt frystorkad mat. Jag duschade inte på 7 dygn (Try it, det är inte så farligt som man tror. Man vänjer sig.)
Mer än så orkar jag inte orda om de två senaste veckornas aktivitet nere i Skåneland.

Idag är det 19 dagar kvar till muck. Så nära så man nästan kan ta på det. 11 dagar ledigt och 8 dagar i tjänst. Just idag känner jag mig lite nervös inför detta stora kliv. Lite som en livstidsfånge som helt plötsligt blir utsläppt och måste acklimatisera sig till civilisationen igen. Tur att jag har någon som kan visa mig hur det ska göras:D

Om 3 timmar är jag framme i Gbg, Erica & Sara ska frakta hem mig från stationen är det tänkt. Efter det ska jag hämta ett hemligt paket, knäcka en latte eller två samt köpa ett antal födelsedagspresenter.

Nu är det bistron och räkmacka som gäller!!


Hejdå!

Närmsta två veckorna kommer jag befinna mig i ett tält i Skåne. Jag kommer även att bajsa utomhus och äta grönpåsar. Jag ser faktiskt fram emot det lite litegrann, kanske mest för jag vet att när slutövningen är över, då även mina dagar i grönt down for counting.

Har precis varit på barnkalas, Malte fyllde år och vi fick hemmagjorda hamburgare med allt pynt man kan tänka sig. På det fick vi hallonpaj med vaniljsås, så underskattat egentligen. Jag ska banne mig alltid göra paj när jag är hemma sen.

När vi kom hem tog jag och lovely en sväng till Fysiken för att kolla in deras utbud. Trots (eller kanske pga) mina fördomar mot detta träningsinstitut tyckte jag om det jag såg. Najsiga maskiner, lagom utbud i pass och trevlig personal. Men, jag är inte helt övertygad förrän jag provtränat vilket kommer ske tidigast om två veckor.

Med detta inlägg säger jag hejdå till bloggen för en bra tid framöver, återkommer tidigast torsdag den 27:e maj. Ta hand om er!

En touch av party

Vi var hemma hos Nathali igårkväll, partypinglan hade fixat århundradets buffé, grym musik, roliga människor och massa tända ljus. Vi hade jättekul och jag hade dagen till ära dragit på mig en klänning. Sen att den var helt vanlig och svart och kombinerades med jeans lämnar vi åt periferin.

I eftermiddag ska vi på barnkalas:D

Åker upp till Sthlm ikväll, det blir nog ganska tidigt för jag måste sova mina timmar för att få köra ner till Skåne imorgon. Inget 20.42-tåg med andra ord...

Nu ska jag lukta på mina rosor. Tjingepling!

Åh, vilken underbar dag!

Idag har vart en riktigt grym dag:) Började med sovmorgon, sedan jordgubbsfrukost och en löprunda på det. Efter en dusch drog vi till våran hustomt, Henrik rekade lite olika klätterställen och jag satt på en klippa och beundrade havet.

Nu är vi back in Stenungsund och ska strax käka grillat, såå gött änna!

Vi drack champagne igår, pinsamt men jag blev typ full på två glas. Jag har verkligen ingen alkoholtolerans längre. Eller, nu lät det som att jag har haft en men förlorat den och så är verkligen inte fallet. En fördel är att det blir billigt när man ska på party iaf:D De två gångerna om året jag festar vill säga.

Just nu håller jag på att ladda mentalt för det stora äventyret som börjar på måndag, det kallas slutövning och kommer att pågå i två veckor. Frystorkad mat samt bajsa i skogen, sug på den!

Jag fick rosor igår. Det värmde mitt hjärta oerhört.


365 dagar klädda i svagt rosa.

Idag är verkligen ingen vanlig dag. Vi slutade tidigt igår så jag åkte helt sonika hem, sitter på tåget påväg tillbaks till Sthlm nu för sista timmarnas tjänst innan helgpermis.
Den främsta anledningen till gårdagens spontana hemresa var att få vakna upp med min darling idag, på våran ettårsdag!!

Tiden har gått så otroligt fort, samtidigt känns det som att vi varit sambos i en evighet. Jag har förändrats väldigt mycket under året, gått igenom många jobbiga grejer och utvecklats way more än jag någonsin gjort innan.

Tack älskling för att du vågade hoppa fallskärm med mig, utan dig hade jag aldrig tagit mig i kragen.
...visat mig seglingsvärlden och sakta men säkert håller på att bratfiera mig litegrann.
...försökt lära mig att åka skidor, trots mitt usla humör. Ditt tålamod är en oersättlig egenskap!
...lärt mig att både skala och äta räkor. Vuxenpoäng:)
...har fått mig att förstå att jag faktiskt är fin som jag är.
...såg charmen i mig trots att jag i princip spydde upp mina inälvor på våran tredje dejt. Mitt framför ögonen på dig.
...vågade satsa på mig även fast du visste om att jag 2 månader senare skulle rycka in i lumpen.
...på något sätt alltid kan få mig att skratta:)
...är så himla bra på att laga mat till mig!
...har gett mig ett sjukt klurigt uppdrag som jag förhoppningsvis kommer lösa innan jag dör.
...precis som jag, tycker att Ella är det absolut finaste namnet man skulle kunna ge en framtida liten kotte.
...aldrig bangar att äta en glass med mig.
...lät mig proppa in obskyra mängder kläder i din garderob när jag flyttade in, så att alla dina skjortor varit konstant skrynkliga sedan dess.




Sist men inte minst, och framförallt, tack för att du är den du är.

Vi ses ikväll!


Pusshaj

Min randiga båtklänning är på och det är sol ute. Jag&Fahlström funderar på en busstur till Coop för att inhandla nått kul. Jag är jordgubbssugen...

Har packat hela dan samt spelat fotboll (ett skämt) och gymmat lite. Det blir ingen hemfärd imorgon:( Får hålla mig till fredag istället.

Har inte så mycket att säga, mest att det är fredag snart! Wiie!

Pusshaj

Min randiga båtklänning är på och det är sol ute. Jag&Fahlström funderar på en busstur till Coop för att inhandla nått kul. Jag är jordgubbssugen...

Har packat hela dan samt spelat fotboll (ett skämt) och gymmat lite. Det blir ingen hemfärd imorgon:( Får hålla mig till fredag istället.

Har inte så mycket att säga, mest att det är fredag snart! Wiie!

Sugarboost <3

I morse drack vi alkoholfritt mousserande vin. Go start på dagen, för idag har inte varit någon vanlig dag inte. Johanna, min mycket egdy väninna fyller 22 samt att Eccho firade vaktmuck!!

I övrigt har vi packat materiel till slutövningen hela dan. Ganska soft och kul med lite ansvar:) Imorgon blir det till att packa färdigt det sista och sedan springa en liten sväng..

Har ätit två glassar idag, för att börja bygga upp en sockertolerans inför sommaren. En TipTop samt en Magnum Hazelnut, goa grejer är det!!

Pumpat i spåret änna!!

Den ledsna smileyn har blivit en med en streckmun. Sådär neutral men lite sammanbiten ni vet.

Var ute och sprang innan, min sulmodifiering sög. Så, med ännu en blåsa på foten inser jag att jag har ett stort problem att lösa om jag ska kunna springa något öht i veckan.

Imorgon bär det av ut till Kungsängen igen. Eccho ska packa inför slutövningen hela veckan, det blir nog ganska soft. Hoppas man hinner gå till gymmet en del på kvällarna.

Jag längtar till fredag. Då är det exakt ett år sedan jag träffade min säljar-hockey-skogsmulle-brat. Funderar på att kanske sminka mig, dagen till ära?

När Edward Scissorhands kom till byn..

Nu har jag klippt sönder mina löparskosulor till oigenkännlighet. Återstår att se om jag har räddat min högerfot från eviga vattenblåsor eller om jag helt enkelt förvärrat problemet några notch...

Jag har dessutom suttit mitt livs sista vaktpass. Det känns lite tomt faktiskt. Nu är det middag, hej hopp!


Ledsen smiley

Mina tankar har blivit väldigt träningsfixerade på senaste. Allt jag tänker på är träning. Eller, framförallt hur dåligt jag mår när folk i min omgivning berättar om sin träning. Inte så att jag tränar sjukt mycket, för det gör jag inte (2 gånger denna veckan) utan mer att jag går runt och har ångest för att jag inte tränar.
Vafan, varför ska jag alltid vara så otroligt lättpåverkad? Hatar att jag inte alls är så stark i mig själv som jag försöker påskina att jag är. Det här börjar get on ny nervs och det är väldigt jobbigt. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att sluta tänka på det heller... Börja virka eller nått?


Tårtfest

Som en smäck satt den! Vi fick tårta av den snälla mattanten (som är typ 22). Undra om hon visste att vi firar 40 dagar kvar idag?

Iaf, jag är mätt som en plätt, ska bli kul att se hur det går att trycka i sig den.

Nostalgi

Gomorron gomorron på göteborgsdialekt!

Kollar på nyhetsmorgon och gäst är Anna-lotta Larsson. Jag och min barndomskompis hade nån sjuk obsession på just Anna-lotta Larsson och kunde ligga hela dagar och garva åt att bara uttala namnet. Så himla kul vi hade åt det, ett minne jag förmodligen aldrig kommer att glömma. Helt oviktigt för mitt intellekt men ändå en stor del av det som gjort mig till mig.

Idag är det fullt upp här med dressyrtävling, anhörigdag, öppet hur och bokrelease. Med andra ord, MASSA folk = mycket att göra för MP. Känns som dagen kommer gå fort. Om det är hyfsat väder och jag lyckas ordna mitt skoproblem så bliir det nog en löprunda ikväll. Oavsett vad, om det så blir kärnvapenattack, så ska vi ha pizzaparty här ikväll för att fira ett kombinerat vaktmuck/40 PM.

Hittade en ny choklad igår som jag blev kär i. Anthon Berg med havssalt och mandel. MUMMA!


Helgmys? Not.

Jahapp, då var den här dagen snart också slut. Utbildningen för de nya boysen som ska ta över vakten gick bra. Jag handsvettades lagom mycket, skakade sönder papprena jag skulle hålla i, samt stammade på lämpliga ställen. Slängde även in ett och annat ÖHHH för skojs skull. Ni som känner mig vet hur jag bokstavligt talat ÄLSKAR att prata inför folk. Speciellt okända människor som granskar min uppenbarelse från topp till tå. Anyway, nu är det gjort.

Helst av allt hade jag velat ta en dusch för att sedan bege mig till mataffären och köpa snask. Men, jag är inte ledig förrän 21 så jag antar att den planen kind of skiter sig:(

Emelie går modevisning idag, jag hade så velat vara hemma och kolla på dig snuttan!! Kicka ass som du alltid gör.

Förutom mitt chokladsug finns också en liten gnutta av Henkesug, tro det eller ej. Lite svårare att lösa det problemet.

Nu ska jag återvända till matteplugget. Kul fredagkväll.

Feelgood!

Gissa vem som kom och hälsade på mig i mitt gröna jobb igår?!? Ingen mindre än min bästaste killkompis ever, Micke to the P:) Han hade vägarna förbi precis efter jag gått av mitt pass så vi satt på en bänk och tjötade bort 50 underbara minuter. Vilken känsla att träffa någon från sitt civila liv i den här miljön. Konstigt men ändå galet skönt:D
Tusen tack till dig min underbara vän som totalt gjorde min dag igår!!!

Efteråt drog jag och Stenman och shoppade i mataffären, jag hittade två helt perfekta avocados som trillade med mig hem till logementet. Lycka förpackat i en skrumpen grön oval.

Idag händer inte så mycket. Vi ska utbilda det nya vaktlaget som ska ta över efter oss när vi muckar, i övrigt är allt som vanligt. Kommer jobba 06-21 idag så det blir ingen träning, ska dock försöka plugga lite under dagen. Något som jag inte hann igår, fy på mig!

41 dagar kvar


Nöjd&glad

Simningen gick så jädrarns bra! Jag plaskade på mina 1000 m, hade lätt orkat 500 till men det var så otroligt mycket tävlingsinriktade folk i bassängen så mina nerver pallade inte.

Efteråt hade världens bästa Karlsson vart och handlat keso ananas/passion + apelsinjuice till mig, sjukt gott med vanlig mat:)

Nu är det sovdags, ska strax kleta in mig med min nya lovely handkräm som jag fick av Johanna i födelsedagspresent<3 En kul nyhet är att vi slipper åka till Skåne nästa vecka. Ska bli riktigt skönt att slippa köra dit ner. Istället stannar vi i Sthlm och antingen sitter i vakten eller packar inför slutövningen. Oavsett vad blir jag nöjd, allt är bättre än Skåne!

Honken har fått någon form av befordran på jobbet idag, är skitglad för hans skull! Ser mig själv framför mig när jag om 10 år också sitter där på labbet och klättrar på karriärstegen. Nice ska det bli.
Men, för att inte sno din glory, grattis älskling!

Morgonsoffan

Har redan avverkat två av mina kurtimmar nu på morgonkvisten. Gött e de!! Sen fanns det russinmackor på frukosten, bara det gör ju att man flaxar på moln från matsalen. 
Dagens klädsel går i mulliga toner av grönt, med en touch av svart i form av nyputsade kängor. Fint ska det vara en onsdag som denna!
  
Ikväll ska jag en sväng till badhuset och simma till klassisk musik tillsammans med den äldre generationen. Trevligt ska det bli, röra på valrossschabraket till kropp:D Min ambition är 1000 meter, vi får väl se hur det går med det.

Har börjat nosa på exponenter i min mattekurs nu. Stör mig lite på att allting kommer i en väldigt o(krono)logisk ordning, inte direkt MaA->MaE utan allt lite hipp som happ. Ganska jobbigt så man måste verkligen fokusera till 100%. Gjorde andra provet igår och det gick bra vilket känns gött!

En sjuk nyhet är att jag inte druckit kaffe sen i måndags förra veckan!!!! Har haft lite huvudvärk på senaste men nu börjar det släppa:)

Odlar min braincapacity idag..

Skulle sprungit idag med men det sket sig. Min vattenblåsa gör massa ont och efter analys kom jag på att det berodde på innersulorna i löparskorna. Gjorde ett tappert försök att byta ut dom mot mina andra men dom var för stora.

Något modfälld satte jag mig istället och började plugga matte. Det gick väl sådär. Åke Kyrkander, världens bästa matte/fysiklärare hade gråtit om han hade sett hur jag har försummat alla mina mattekunskaper:'( Jag skäms. Men jag gör mitt bästa för att bli så bra som möjligt under sommaren, trots det känns det ändå som jag kommer ligga efter när skolstarten väl är här.

Anyway, en mycket roligare nyhet är att den sista pusselbiten kom till mig och kramade om mig! Nu är allt klappat och klart och jag kan andas ut och blicka framåt med ett smilgropsleende på läpparna. Överraskningen är total:D

Nu är mitt lilla hallon på väg till Deutschland. Om jag kunde skulle jag sakna honom lite till, bara för att han är ännu långre bort än vanligt.



Idag är det 44 dagar kvar och nu ska jag kolla på How I Met Your Mother och knäcka en risifrutti!

Sunny side up

Gårdagens löptur paid off i form av lite mer ont i knät samt den numera hemmastadda vattenblåsan under fotsulan. 8 km backigt spår gjorde susen på mitt humör, det var fullt med folk och batteriet på iPoden räckte precis:)

Hela min löktid idag har gått åt till att försöka administrera min hemliga hemlis. So far går det ganska bra, väntar bara på den sista pusselbiten som jag hoppas dyker upp snart. Ibland blir jag riktigt stolt över mig själv, det här är ett sånt tillfälle!



Springa. Inte springa?

Buuuääh, jag vaknade upp idag med jätteont i knät. Har haft lite ont de senaste två dagarna men tänkt att det skulle gå över. Lagom tills idag när det är stekande sol utomhus och jag hade tänkt ta mig i kragen och springa ikväll, himla typiskt. Jag står i valet och kvalet mellan att antingen skita i löpningen och simma, eller att köra ett riktigt fett långpass så man har det undanstökat ifall det skulle bli värre under veckan. Tough choice..

Imorgon är det en spännande dag, min hemlis kanske blir verklighet om jag har tur:D

Hittade ett till kul mil-lopp igår som jag tänkte springa till hösten. Det är samma bana som vårruset fast man kör två varv, passar mig perfekt. Eftersom det är i september så känns det som en liten konditionssäkerhet inför Kortvasan nästa år.. Måste börja kolla på lite träningsprogram inför det också. Och lära mig att stå på ett par längdskidor framför allt:)


Rubriktorka.

Att sitta i solen och steka, äta glass, få presenter och älska livet ihop med sin bästis är vad jag har gjort idag. Så himla trevligt har vi haft!!

När jag kom hem i måndags hade jag gjort upp ett askul träningsschema för hela veckan. Ett av 6 pass genomfördes. Vad hände med min självdisciplin? När försvann den och vart befann jag mig då? Uppenbarligen inte i närheten för att förhindra katastrofen. Detta faktum suger, men imorgon är en ny dag, right?

Ryktet kom förbi och meddelade att vi sitter våran sista vaktvecka inne på K1, soft för där finns det löparspår (där snön förhoppningsvis har smält bort by now) samt ett badhus man kan köra järnet i! Härligt, härligt:) 

FYI så är detta min tredje sista gång jag sitter på ett tåg till Sthlm på ett bra tag framöver. Tre ångestresor till och sen är det över:D För jefla gött!

I övrigt så har veckan vart grym. Jobbat, vart i Gesebol, käkat tacos hos Henkes syrra med familj, vart ute på tomten och dessutom spenderat en dag i Stenungsund. Kunde inte haft det bättre, mitt vanliga liv är oersättligt!

RSS 2.0