Avocadoheaven!!

Underbara Rönnblad har just vart på Coop och inhandlat tre top-notch avocados till mig! Två är redan nervinschade i min mage och den tredje ligger och gottar till sig i köket i väntan på nattäventyr lite senare.

Ja, jag hade egentligen inget viktigt attt säga. Ville bara sprida min avocadoglädje. Håll tillgodo!


Fattar inte varför folk gnäller?

När jag ska börja plugga sen så tänkte jag försöka klara mig utan att ta studielån. Med tanke på att man får tjäna typ 7000 i månaden, PLUS får knappt 3000 i studiebidrag borde det verkligen inte vara några problem.

Okej att jag är utfattig nu, men då har jag ca 4000-5000 i månaden. Dessutom har jag ändå lyckats boka två skidresor samt en londonresa och köpt typ pjäxor och sånt under tiden.

CSN for life! Förutsatt att man får glassiga, bra jobbtider då.. 10 lax i månaden klarar man sig ju lätt på. På så sätt är det ganska bra att kräla runt på havets botten nu för det kommer bara bli bättre sen:) 

Godmorgon gott folk!

Det blev ingen skjutning för min del idag. Löjtnanten tog sitt förnuft till fånga och lät oss ha sovmorgon istället. Imorgon kommer bli en tung dag med tanke på att vi blir avlösta 08.00 i vakten och då börjar en ny arbetsdag. Vi i nattlaget kommer alltså vara i tjänst i typ 1½ dygn utan sömn. Meen, jag fixade det galant sist så det ska väl gå bra imorgon med.

Veckan som kommer ska vi skjuta pansarskott, ha batongutbilning + handfängselutbildning och lite annat smått och gott, för att på fredag åka hem och ha ledigt. Hoppas det blir en hel del fys i veckan också, jag behöver det. Mina självförtroendeceller behöver det. Sist men inte minst så behöver mina löpartajts luftas litegranna. Dom mår inte heller bra av att ligga i skåpet och mögla. 

Har haft en jätteskön morgonrutin nu denna veckan. Älskar att sjunka ner i soffan med en stor kopp kaffe och plöja igenom alla mina favoritbloggar. Det är det bästa med att man sover halva dan, när man vaknar har de flesta redan hunnit uppdatera minst en gång. Sånt jag gillar!! Det sköna är att jag som inte har någon som helst tids/dagsuppfattning härinne i isolationen lätt kan klura ut att det är söndag idag. Enbart på grund av att tre av bloggarna jag läser har handlat om IKEAbesök, just idag:) 

Min negativa löpspiral verkar aldrig ta slut. Jag vill bara att det ska vara som för ett år sedan. Jag var så fierce då... När jag är färdig med Sthlm lovar jag min kropp att jag aldrig ska vara så elak mot den som jag varit senaste halvåret. Då ska vi bara göra kul grejer, jag och pinglan. 

Puss till mina två små änglar, ni är allt och lite till för mig!




Och kärlek är ett verb, glöm aldrig det!


Classified

Jag är on a roll med hemlisen. Halva inne så att säga. Det här kan bara bli bra!

Snart dags för mig och Fahlström att bege oss ut i månskenet och patrullera området. Brukar ta dryga timmen, dagen till ära i -13 grader. "Friskt" som min gamla SOlärare skulle sagt. 

Vet inte hur många knäckebröd jag ätit hittills. Jag kan inte sluta. Dessutom är det de enda tillgängliga kilojoulen här inatt eftersom Rönnblad glömt att göra matbeställning. Ingen påfyllning i kylskåpet innan måndag då vi går av vårat skift. Morgondagen (natten) kommer bli tuff! Och ja, det enda jag reflekterar över härinne är mat. Det finns liksom inte så många andra problem att haka upp sig på... Eller så är det för att jag är ett matvrak?

 


Jag vill baka!!

Det händer verkligen ingenting här idag. Jag skulle så gärna vilja baka! Känna mig som Leila, bli kladdig om fingrarna, använda en elvisp. Det var SÅ längesen. Nästa helg, då ska jag banne mig utföra min älskade hobby igen...

Kollade mitt konto idag. Bara för skojs skull liksom. Det var inte skoj. Och det faktumet går inte att vara positiv över, oavsett vad jag svamlade om häromdan:)

En kul sak är iallafall att vi ska åka skidor på Alla hjärtans dag<3  

Lördagmorgon (ja, det är morgon i min värld!)

Imorgon ska vi ut och skjuta. Daglaget ligger på vallen nu och konsumerar upp lite skattepengar, heh, så att säga:)

Har skrivit brev inatt, det var längesen. Nu ska jag bara våga skicka det också. Får jobba på det.

Perfekt kaffe, två ägg, keso+banan+kanel, vad mer kan man önska av en himmelsk frukost? Ja, kanske ett par ögon på andra sidan bordet att drunkna i, men man kan inte alltid få som man önskar. Så är livet.







Puss på dig mitt sunshine!


Trassel på tråden

Fick mitt godis tillslut, har lagom ont i magen nu. Men glad är jag:D

Just nu önskar jag att jag kunde vara någon annanstans och hjälpa en person som jag vet mår dåligt och skulle behöva lite support. Du är inte ensam, glöm aldrig det honey! Jag finns alltid här.

Försöker lätta upp stämningen med lite Magnus Uggla och ännu mera socker i form av festis med äpplesmak.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Har väldigt mycket att tänka på men det är bara saker som bör stanna i mitt huvud och inte äntra den här sidan.

Ge mig choklad!!

Jag har sånt godissug!!! Inatt kommer jag äntra sockerhimlens förlovade land. Förutsatt att daglaget åker till Coop och handlar åt mig.

Har sminkat mig dagen till ära, det är ju trots allt fredagsmys idag!

Mitt första och enda fashioninlägg. Emelie, håll tillgodo och var stolt!

Om lite mindre än en timma går jag av mitt pass och ska ägna mig åt en god natts (dags?) sömn.

Hittade en sjukt fin tröja i en tidning när jag var hemma hos La Familia sist, har äntligen lyckats googla fram den. Tänkte införskaffa mig den på nästa permis. Har inte köpt kläder sen september, då är 399:- inte så farligt... Kan redan se framför mig alla tillfällen den kommer användas på; segling, bio, fredagsmys, grillkvällar, familjefoton, you name it! Man kan ha den till precis allt! Helt fantastiskt:) Den är som hämtad från the end of the rainbow-land där det bara finns glitterponnies och kaksmulor och alla är happily ever after!



Pannkakorna var helt svettiga och dallriga så jag har istället ägnat natten åt att äta upp alla mina naglar. Inte nog med att jag tagit upp mitt kaffeberoende, sådana gamla habits har också tagit över mitt sinne sen jag började sitta i vakten. Skitsamma, vad ska man med fancy händer till när man är häruppe? Det är INTE fältmässigt!

Det blev mycket internationellt tugg i detta inlägg. Undra om det beror på den sena timmen eller om jag bara är lite overkill?

Allmänt pill!

Sitter och försöker administrera min hemlis. Det går inget bra:( Dessutom börjar det bli ont om tid. Får eventuellt hyra in experthjälp...

Har även suttit med ett annat projekt nu under natten och researchat litegrann. Hittat en hel del fina grejer som jag skickat vidare till berörda personer:) 

Åkte på århundradets bajsmacka innan. Karl (kungen) har namnsdag idag (igår) och då måste man byta alla vimplar på området (ca 80 st) till svenska flaggor. Det gjorde daglaget. När det sedan var dags att byta tillbaka till vimplar hade daglaget gått och lagt sig. Kvar återstod jag och Fahlström som fick jobba som galärslavar ute i kylan vid flaggstängerna. Nu är det klart, ute i hallen ligger däremot ett högt tvåsiffrigt antal med flaggor som måste vikas enligt konstens alla regler. Vilken TUR att jag inte sitter i kuren innan fyra, då har jag hela 1 timma och 26 minuter på mig att vika flaggor:) 

Innan dess ska jag sänka några pannkakor, gott ska det bli. Dock har dom ransonerat bort sylten. Grädde fick vi, hur tänkte ni där SFAB?

Farmor

En person som jag saknar och tänker på väldigt mycket. Jag var för liten för att uppskatta denna underbara människa när hon fortfarande bodde i huset bredvid. Jag har bara bra och fina minnen av henne. Det som gjorde störst intryck på mig var att jag aldrig någonsin såg eller hörde henne och farfar ens göra minsta antydan till att argumentera med varandra. Om mitt liv bara blir en tiondel likt deras är det mer än man kan önska om. Förhoppningsvis finns det en annan liten Ella inom en inte alltför avlägsen framtid.

Att klaga oproportionerligt mycket till vad som är befogat. Ibland känner jag att jag är sådan. Det är inte vem jag vill vara. Jag lever ju precis så som jag själv valt, det om något borde väl vara ett tecken på lycka, right? Rent generellt befinner jag mig i en bra del av mitt liv, om inte den bästa hittills? Jag är ju glad och mår bra, ska bara försöka förmedla den bilden till världen lite oftare...

                                                                  

 

                                                              Så, kärlek till allihopa inatt!


Dumma blogg.se!

Hade hysteriskt mycket att blogga om inatt och så gick det inte att logga in. Tack gud att det är fixat by now! Däremot så har jag tappat alla mina fina essäer som jag tänkte printa ut här. Får se om dom kommer tillbaks så
småningom. 

Idag gick det smooth på gymmet! Är grymt imponerad av mig själv faktiskt. Fahlström var med och peppade mig till tusen. Hittade ett par feta armar där jämte löpbandet så jag tog med dom hem till logementet. Fortfarande lite tvek på vart dom ska ta vägen. Kanske blir montering på mig inatt om vi får en lucka...

Fänrik och kapten var på gymmet idag när jag var där, BRA REKLAM OLAUSSON!! Ibland har jag grym tajming, en väldigt värdefull egenskap har det visat sig.

Med tanke på den uteblivna nattbloggningen så hade jag tid att lära mig hur äggkokaren här fungerar. Efter lite träning och en hel del halvmiserabel ägg-offer-ätning så hittade jag den perfekta inställningen. Sweet säger jag, inatt blir en bra natt i vakten.

Det ryktas även om att andra halvan av plutonen ska bada isvak imorgon. Vi i vakten ska ha samma utbildning nästa vecka som dom har nu. Detta skulle innebära att jag nästa fredag isf kommer ligger och plaska i Mälaren. IGEN. Räcker det inte med att vi fick bada på baskern liksom?
Anyway, om det innebär att vi slipper isvaksbada i Boden så kommer jag graciöst åla mig ner i den där vaken med ett leende på läpparna nästa vecka. Återkommer med mer info. Det kan ju vara ett hittepå.


Hello mate!

Har precis bokat hotell i London, MED frukostbuffé, ohlala säger jag!

På den där heltäckningsmattan skulle man lätt kunna sippa i sig en Irish Coffee eller två.



Eller tänk er loungen nedanför. Regn, en god bok, mörk choklad, uppkrupen under en filt... Nej, skämt åsido, det är lagom engelskmurrigt för überturisten Anna.



Tror bestämt att det var kaffedags nu. Plikten kallar!


Sommarfeelings..

Fick sånt innerligt sommarsug! Satt och kollade igenom massa gamla bilder och blev nostalgisk. Tänk, nästa gång det är sommar, vilket annorlunda liv jag kommer leva jämfört med nu. När vi var ute vid tomten i somras var det såhär fint...

 






Saknar åskan. Eller rättare sagt, saknar när man sitter nergosad under en filt i bilen när det regnar småspik, mullrar och blixtrar utanför. Hela familjen är samlad och ingen kan smita iväg och göra andra grejer. Man måste liksom umgås vare sig man vill eller inte:) Å andra sidan, om det skulle börja åska nu så skulle jag & Henrik inte ha någon bil att springa ut till. Fast det känns ju inte alls lika risky buissness att stanna i en lägenhet i centrala Gbg som i ett 100 år gammalt trähus mitt ute i ingenstans. Helt apropå, vet inte ens varför jag tog upp det här. Man reflekterar över konstiga saker när man jobbar natt.

Det enda jobbiga med att sitta natt är att man inte får någon frukostmat. När vi vaknar är det dags att äta middag. Känns skevt att inte äta någon fil/müsli, ägg osv. på en hel vecka. Å andra sidan lever jag på mackor och knäckebröd på nätterna så det väger väl upp antar jag.

54 minuter kvar på tisdagens/onsdagens pass sen väntar sängen. Hoppas min planerade löptur senare idag går bättre än gårdagens. Det har snöat lite sporadiskt under natten och temperaturen sjunker hela tiden så det känns inte så lovande:( Men, man ska inte ta ut förlusten i förskott, right?


Gott&Blandat

Sitter och letar efter det ultimata träningsschemat för att jobba upp min kondition till vad den en gång varit igen. Det är inte lätt ska ni veta. Varken att hitta ett bra upplägg eller att utföra själva löpträningen. Skulle ut en runda idag. Drog på mig försvarets vidriga träningskläder och gav mig ut i löpspåret. Tänkte mjukstarta med 4km rundan.

Efter en kilometer var mina lungor kallare än polaris och öronen bultade värre än pulsen på ett intervallpass. Jag kände mig besegrad och började gå för att lindra krämporna:) 2 minuter senare tog batteriet på Ipoden slut. Ganska skönt, gick där för mig själv och tänkte, lyssnade på tystnaden och njöt av att vara ensam för en gångs skull. Trots att löprundan gick åt helvette så kände jag mig ändå jättenöjd när jag kom hem igen. Skev inställning från en latmask?

Har under natten även kollat upp olika hotell i London inför våran musikaltripp i mars. Att det ska vara så dyrt att äta lite rostade mackor på ett halvlamt boende? Why? Om du har ett hotell att rekommendera, kommentera!

Sitter med Juliette i vakten denna veckan, ett gäng riktiga sköningar. Dom har verkligen överträffat mina förväntningar all over! Och alla dricker kaffe = gött för man slipper koka själv/dricka själv.

Var på Coop innan idag för att inhandla en ny sportbh eftersom jag glömt ALLA mina hemma. Inget vidare utbud, fanns en modell i fyra olika färger. Inte nog med det, 300 jäkla spänn fick jag betala. Helt sinnes!! Sen när blev det legitimt för en stormarknad utan någon form av status att ta lika mycket (om inte mer) som välansedda märkesbutiker, typ Stadium?! Ska göra ett nytt löparförsök imorgon (lite senare idag..), MED sportbh och balaklava!!

Du har ett sätt som bara kan älskas!

Förra veckan var jag jättenere. Då är det tur att det finns livlinor som kan vinscha upp en från havets botten när man verkligen behöver det. Någon som betyder oerhört mycket för mig i vanliga fall och i synnerhet under sådana omständigheter är min lillasyster. Jag skulle kunna berätta hur många historier som helst om situationer då hon hjälpt mig, tagit hand om mig, räddat mig helt enkelt. 

Förra söndagen tillhör ett av dessa tillfällen. Bara du vet vad som fick mig att le igen. Tänkte först lagt ut det här men det känns som en för hemlig hemlis för att tillkännages hursomhelst.







Du & jag memmis!


Dramatik

Vilken start på kvällen hörrni! Jag och Fahlström var ute och ronderade fältet när vi upptäckte en misstänkt bil. Vi körde dit och det visade sig vara befäl som plöjt ner ordentligt i diket med sin minibuss. Inte kul för dom, men desto roligare för oss som fick göra något riktigt för en gångs skull. Jag är grym på räddningsaktioner som involverar bogsering:)

När vi anlände tillbaka till kuren ringer ett annat befäl från 4.skv och meddelar att en vpl har brutit benet och behöver skjuts till sjukhuset. Sånt vi MP gör på nätterna.

För en liten stund sedan trillade sköningarna från min pluton in aspackade här genom grinden. Dom var hungriga och tömde kylen på Fanta. Hade tydligen vart på sportbaren i Kungsängen och hinkat öl:)

Nu är det back to buissness för min del!

Matmatmat

MMM, mumma med kattmat till lunch!! SFAB toppar sig själva hela tiden alltså, kärlek till Sodexho som vet hur man masstillverkar mat med klass..

Thank god att vaktchefen har köpt in en äggkokare till dagrummet!


Disaster!

Idag mår jag lite bättre, har ingen feber men ont i huvudet istället. Har inte druckit något kaffe än, kan vara det som är felet:)

Upptäckte i morse att jag glömt alla mina sportbhar hemma i tvättkorgen. Jättekul när jag ska gymma i veckan. Antingen får jag gå naken eller köpa nån trasa på Coop att ha på mig. Varför händer sånt här alltid mig? Tror jag har glömt minst en vital del varje gång jag åkt hit.

Sitter natt denna veckan, komemr bli mycket dötid. Helt perfekt eftersom jag just betalade anmälningsavgiften till högskoleprovet. Kaffe och plugg kommer stå på menyn 7 dagar framöver.

Efter att ha betalat allt som ska betalas denna månaden står jag återigen på ruinens brant. Det är verkligen jobbigt att aldrig ha pengar. Endast 145 dagar kvar i fattighet. Nu är det snart dags för lunch här. En kul sak är i alla fall att jag får hänga med Fahlström hela veckan!


Happy camper

Fystesterna gick grymt bra! Jag älskar mig själv lite mer, men framförallt känns det oerhört skönt att inte längre behöva ha någon vidare fysisk press på sig på ett tag framöver. Så skönt.

Helgen har vart helt underbar, var ute hela lördagen och åkte skridskor, grillade korv och myste. Idag skulle vi köra gokart på isen men den enda som hann köra innan den la av var hankypanky. Tur i oturen för han hade aldrig testat innan.

Vi har även bokat skidresa igen. Jag, pappa, Emelie och kärleken åker till Lindvallen v.15. Ska bli riktigt kul, Emelie är lika dålig/bra som jag:)

Är på sjukt bra humör just nu, det går verkligen upp och ner om man ser till förra söndagens dipp. Har grym feber dock, sitter och huttrar samtidigt som jag kokar i pannan. Har druckit massa men det känns inte ett dugg bättre. Om jag inte är pigg som en mört imorgon ska jag och syster Berit bonda litegrann.

Men, folket, jag är vid gott mod idag:D Tack Johanna för den underbara presenten<3

Fys forever!

Jag är ett vrak. En grönsak. Fystesterna var något av det värsta jag varit med om i mitt liv. Lätt topp tre. Inte värre än baskern men hack i häl. Mer info om det kommer sen. Frankly så är jag för trött för att ens orka uppdatera just nu..


Uppladdning

Gosh vad jag ska odla alla mina intressen när jag blir civilist igen. Jag ska bara vårda alla mina hobbys överdrivet mycket. Återuppta mitt sociala liv, och det ska bli SÅ KUL!!

Nu är det snart dags att tejpa fötter inför morgondagens snabbmarsch. Har precis packat i ordning stridspackningen som ska hänga på min rygg hela 20 underbara kilometer. Var även bort en sväng till förrådet och hämtade ut nya kängor eftersom dom andra (som jag använt i 6 dagar) var totalt söndriga.

Om ett dygn är det jag som ligger som en mör, död, lax i sätet på tåget och antagligen lyssnar på tuggummipop och hetsäter godis och slurpar kaffe. Sjukt nöjd med mig själv för att ha tagit mig igenom ytterligare en milstolpe i lumpen. Gött ska det bli, komma hem och mysa med min soulmate. Men, det är imorgon det. Funderar på att smuggla med min ipod, men det är fortfarande på planeringsstadiet...

Lök

Har ledigt resten av dagen för att nattlaget ska hinna sova innan fystesterna imorgon. Så, vad gör man en dag som denna ute i skogen om man inte får träna och redan har kollat allas bloggar 4 gånger om? Tips mottages tacksamt!

Torsdagstankar

Har suttit och funderat väldigt mycket över framtiden. Efter muck känns som ett stort svart hål. Det finns så mycket jag vill göra, problematiken ligger i prioriteringen. Vad ska man kasta sig in på först för att dels stilla sin nyfikenhet, dels vara taktisk ekonomiskt och dels bädda för sig själv rent utbildnings/meritmässigt. Jag har svårt att se hur mitt liv ser ut om 10 år. Jag vet ju vad jag vill, det handlar bara om att göra upp en så smidig gameplan som möjligt.

Fördelen är att jag just nu har många människor omkring mig som jag verkligen litar på och som jag kan prata med om precis allting. Har fått tre bröder som mer än gärna lyssnar och agerar psykologer till mig:)

Två ovärderliga pärlor som alltid stöttar mig när jag som mest behöver det, Emelie&Henrik, utan er vore jag ogenomskinligt grå!

Breaking news!

Glömde berätta den sensationella nyheten från igår; jag fick näsblod för första gången i mitt liv! Johanna, du borde vara stolt, kommer du ihåg alla skräckhistorier du drog för mig när vi var små för att jag aldrig hade näsblod som du? I alla fall, det var en vidrig upplevelse. Rann ner i halsen och äcklade sig. Dessutom satt jag i kuren, var tvungen att ringa på Guerra så han fick lösa av mig.

Idag var det texmexgratäng till middag, SFAB börjar tagga till nu alltså!
Dessutom hade som semlor i markan, jag försökte desperat dämpa suget med en fetingkaffe, det gick ganska bra..

Det är sjukt hur mentalt man, mot sin vilja, blir påverkad i sitt sätt att prioritera i livet när omgivningen förändras. Jag borde verkligen försöka hålla lite hårdare i kappan när det blåser omkring mig.

Idag, govänner är det 150 dagar kvar av mitt lumpenliv. Det, om något, är värt att firas! Så, feel free därhemma att äta tårta ikväll..

Saknar!!

Mitt humör har gått stadigt uppåt idag. Har hittat en magnifik skidresa som vi antagligen bokar på lördag. Boende i jättefin lägenhet, liftkort 4 dagar + bensin kommer kosta 2000/person. Helt galet billigt. Sen måste man ju äta också men det är ju bara att laga mat själv. Tacos minst en kväll röstar jag på!

Shit vad jag älskar att äta frukost. Det är min nya fetisch. När jag muckar ska jag bara äta frukost hela dagarna. Och så ska jag definitivt bli kaffeberoende igen. Gud vad jag saknar det. Att bara kunna hiva i sig obegränsade mängder på jobbet och så..

Har verkligen taggat till ordentligt på att jobba röven av mig i sommar. Kötta på med minst 200 timmar i månaden. När jag får min första riktiga lön ska jag försöka reparera mitt sjunkande sparkonto till skepp och jesus vad skönt det kommer kännas att faktiskt gå PLUS en månad!! Har jag inte gjort sen augusti och det börjar svida riktigt ordentligt nu.




Det finns någon på bilden ovan som jag saknar ofantligt mycket. Jag är inte känd för mitt stora ego.


Statement

It's not having what you want











It's wanting what you've got


Inget viktigt

Igår kom det stöd och pepp från oväntade håll. Jag behövde det, tack Sörell och Emelie!

Fystesterna är uppskjutna till fredag, vi var tvungna att byta med Hotel. Hade ställt in mig på att få skiten avklarad idag så det känns lite surt. Kan ju alltid hoppas på att få magsjuka lagom till fredag. 

Lördag blir en rolig dag om isen håller. Mot Gesebol bär det av, korv ska grillas, skridskor ska åkas och Oboy ska drickas! Det bästa är att La Familia ska vara med. 

Har inte så mycket att säga idag, dammet som virvlade upp igår har fortfarande inte lagt sig riktigt.

 

                                                                      Idag har vi 152 PM.


Arm yourself because no one else here will save you


Ingen kul eftermiddag.

Var på dop idag, hur fint som helst. Mina mammaceller mådde jättebra och blev sugna som bara den...

Tog en sväng förbi Gesebol och familjen innan jag åkte tillbaka till Göteborg. Väl framme blev jag hur låg som helst, kändes som jag smashade in i en vägg av depressionspartiklar. Dom bara omslöt mig och lindade in mig i allmän mental förvirran. Jag har definierat det som hjälplöshet. Den enda känslan som på riktigt kan knäcka mig. Just nu sitter jag på tåget. Alla större händelser och projekt både kort- och långsiktigt känns hopplösa. Jag och mitt bästa räcker inte till och det suger att inte kunna göra någonting åt det.

Plus att jag mår illa och åker baklänges på tåget. Bara tre timmar kvar.

Annars har det varit en fin helg. Memmis var och hälsade på igår, kul hade vi. Låg under en filt i soffan och skrattade. Vi skulle kollat på film, jag somnade och Emelie fattade inte handlingen, endast min sugarpie som satt fastnaglad till slutet.

Till råga på allt väljer shuffle enbart grådassiga gråtlåtar idag. Shit vad uppgiven jag är. Hoppas morgondagen blir bättre.

MSS i mitt hjärta

En underbar vecka i konungens tjänst är över. Har varit nära döden ett par gånger när vi kastat handgranat, jävligt läskigt faktiskt. Det är otroligt små marginaler man har att spela med och ibland går det faktiskt fel. En gång hade vi fyra sekunder på oss att springa så långt vi kunde och slänga oss på marken för att undvika splitterskador. Har nog aldrig haft sån kaninpuls som när jag låg där på marken, med ansiktet nerborrat i snön och skrapsår och begynnande bulor på smalbenen.

Vi har även fått lära oss hur man bygger olika sprängladdningar och jag har pulveriserat lite dörrar och dylikt. Det var skitkul!! Rekommenderas skarpt för er som har möjlighet att gå utbildning i olika sprängtekniker:)

På måndag när vi kommer tillbaka är det fystester med korpralen. Jag vet redan nu att jag kommer fetfaila. Hatar när det kommer uppgifter att lösa som outar att jag alltid är sämst.

Vi fick i alla fall skjuta pistol i veckan, det var nice. Dessutom fick vi testa att skjuta automat för första gången, jädrar vad det öste på när man touchade avtryckaren. Sånt vi brudar gillar, right?!

Nu ska jag banne mig hem och mulla alltså. Äta, sova, GYMMA, filosofera och dra bort min halvlösa, blåa tånagel med blodrester på. Också sånt som ingår i begreppet fältvecka. Det ni.


Kakdags!

Körde nästan på ett rådjur på ronderingen innan, lite dramatiskt var det allt.

Blev tre negerbollar allt som allt igår, bra party var det:)

Imorgon åker vi till MSS = fältvecka i snö. Skitkul, alla är jättetaggade. Eller inte. Hoppas det går fort till fredag då vi åker hem, hem, HEM! Har inte med datorn i veckan så invänta bloggabstinensen runt torsdag.

Till helgen blir det massa kul grejer som händer. Bio, bowling, laga-mat-och-kolla-film-och-äta-godis-i-mjukis-kväll med Emelie hemma hos mig och lovely, dop på söndag och kanske lite gymmande om jag hinner.

Nu är det kaffedags, sen blir det rondering igen.


Party i brallan!

Inatt är det kalasbyxor, kräfthatt och glittersmink på. Om det nu skulle undgått någon så firar jag och boysen halvtid i lumpen. JUST I NATT! Fräckt är det.. Har sänkt en hel del kaffe och även spexat till det med en negerboll. Kan hända att det eventuellt blir fler som landar innanför navlen innan vi går av passet imorgon bitti.

Besökte gymmet innan, discomusklerna fick pressa idag. Varje gång jag ser mina överarmar blir jag så överraskat glad. När blev dom så feta liksom?! Jag typ vaknade upp en dag och hade asfräscha armar:) Gött e de!

Vi har ingen mat kvar i kylskåpet. Kan bli knivigt imorgon natt. Beställde lite grejer från Cooprundan idag men dom är typ redan slut.

Såg reprisen av Victorias Secret Fashion Show idag. Kalla mig old fashion men jag tycker fan dom var för spinkiga alltså. Dom var ju skitsnyggt tränade men hade behövt lite mer underhudsfett för att rama in sina grymma abs i. Det absolut sjukaste var att alla män i rummet höll med mig. Ingen dreglade. Vart är världen på väg?


Nattfunderingar

Sitter i kuren med Iivonen, jag dricker te, läser Johnny Cash och han fnular på träningsscheman. Som ett gift gammalt par är vi. Fast vi bara känt varandra några månader. Sjukt är det, hur bra man klickar med killarna här. Jag har verkligen hittat nära vänner, roliga människor som man bara mår bra av att se.

Försov mig lite idag, vaknade vid 15.30 och insåg att jag inte skulle hinna träna. Skitsamma, träningsvärken från igår hänger i så det känns inte så farligt att banga idag. Inatt har det inte hänt så mycket, lite inbrottslarm, mycket snö, lagom med kaffe.

På söndag har jag avverkat HALVA min lumpentid. 160 dagar. 5½ månad. Det är stort. Det ska firas med en Delicatoboll och lite extra pump med discomusklerna på gymmet! Tänk hörrni, om mindre än ett halvår är jag fri. Only God knows hur jag ska fira då.

Dagens låt (som jag bara lyssnat på vid speciella tillfällen och som alltid rör mig till tårar): Lou Reed - Perfect Day

Det värsta med att jobba natt är att det är samma dag när man vaknar som när man gick och la sig. Jag har efter 5 bakvända dygn fortfarande inte greppat detta faktum. Blir alltid lyrisk när jag vaknar för det gått en hel dag sen sist, tills jag kollar klockan och inser att så är inte fallet.

Har hittat den perfekta skidresan. Björnbyn heter stället, ligger vid Vemdalen och ser supersnajdigt ut på bilderna. Vecka 12 är det jag, kärleken min, Emelie och en ännu obestämd person som roadtrippar upp till benbrott och Oboy 24-7. Det fanns tydligen många svarta och gröna backar, bra för oss lite mindre erfarna och för Henke som kan åka på vertikala bergskedjor baklänges i sömnen.


Meningslöst inlägg

Om en liten stund ska vi åka iväg och öva insats ute i skogarna runt Sthlm. Med tanke på att det typ är köldrekord utomhus lär det bli en frostig dag.

Har grundat med te, polarmacka, yoghurt med banan och kanel. Känns stabilt!

Redan torsdag idag, 3 dygn kvar i vakten sen bär det av till Markstridsskolan nästa vecka.

Gud vad jag saknar att kliva upp på morgonen och undra vilka kläder man ska dra på sig. Behöva tänka efter om man ska vara finklädd, ha mjukis, sminka sig... Ni vet inte hur bra ni har det där hemma!

Peanuts for life!

Dagen i korthet:

Försov mig och vaknade 15.00
Rusade till gymmet, äcklig som jag var efter att inte ha duschat sen i söndags
Missade middagen pga träningen
Blabla, åkte på massa ronderingsrundor och larm fram tills nu
Dricker kaffe och äter upp Stenmans jordnötter

Ser fram emot en härlig natt med kuben, kaffekoppen och pistolen.

Två män i daglaget var på Coop innan. Till mig köpte dom keso, till sig själva; en princesstårta. Sådana blir hjärncellerna efter tre dygn i vakten. Man kan inte hjälpa det, det bara händer. Alla digestivekex som fanns här i måndags har försvunnit. Konstigt.

Kollar charter

Har drömt 4 ggr senaste veckan att jag varit gravid.. Emelie, hade inte du också gjort det? Fill me in, vad betyder detta?

Kommer inte hinna träna idag heller pga att schemat har blivit lite omroddat. Kul att jag har gymmat en gång på tre veckor. Speciellt med upcoming fystest här.

Strax dax för käk, sånt vi gillar! Har egentligen inget av intresse att säga idag.


Druckit 0,7 liter kaffe hittills

Jag glömde tandborsten hemma, ingen trevlig känsla jag har på tänderna nu efter att inte ha borstat sen i söndags morse. Var på Coop innan och inhandlade en ny så det ska invigas när jag går av mitt pass vid 06.

Sitter natt denna veckan, har vartit ganska så lindrigt so far. Var ute och ronderade mellan 20-23.30, körde hela tiden och vägen var för jävlig. Ingen har ens gjort en antydan av att ploga där sen snön anlände för en månad sen. Jag och Eriksson låg halvt nere i diket och krälade flera ggr.

Nu är som sagt ledigheten gone, gone, gone. Avslutade göttigheten med att gå på barn/badkalas i söndags. Hela tjocka släkten Wirsin, massa barn och så jag. Lägg till en bubbelpool, glassbåtar, bastu och flytleksaker i mängder så får du lekmamman Anna med rosiga kinder och ett glatt humör!

Eftersom det är jullov för alla andra värnpliktiga nu så har mattanterna dragit in på en måltid per dag vilket innebär att vi får "frukost" 9.30 (idag kebabpanna) och middag 16.00. Dessutom har vi typ INGEN mat i kylen. Vi i nattlaget missar frukosten eftersom vi sover mellan 06-14. Älskar mig själv för att jag var så förutseende att jag tog med massa havregryn så jag kan göra gröt iallafall.

Åter till kuben. Min talang växer i takt med benhåret.


RSS 2.0