En bra dag. Helt enkelt.

Ligger i sängen och degar med fluffigt täcke och en inredningstidning. Fan vilken go morgon!!

Har hela veckan gått och beklagat mig för mina boys att i år blir första året utan chokladkalender i mitt liv. Vad är det som ligger på köksbordet när jag kommer hem, om inte en julkalender. Jag har världens finaste sambo!!

Nu ska jag upp på vinden och hämta julsakerna, tänkte tvätta, pynta samt äta frukost. Får se hur det går med simultanförmågan. Sen kommer Emelie, då blir det shopping på hög nivå. (Så högt man kommer med en lumpenlön på 2200...)

Ikväll laddar jag för tacos och tända ljus:)

To do list!

Köpa hyacinter och kontaminera varje kubikmillimeter av lägenheten med jullukt.
Köpa julklappar.
Äta räkor.
Träffa Emelie.
Gymma med Henke.
Ut och springa med Mikael.
Plugga fysik.
Tvätta lumpenkalsonger.

Mycket mer än så räcker inte min permission till...

Frutta di mare

Spenderar just nu mitt sista dygn i vaktkuren för den här gången. Folk här inne klättrar på väggarna och är sjuukt åkahemsugna! Har lagt in en önskan till löjtnanten om att få sluta tidigare så att jag hinner med ett tidigare tåg. Hade vart skönt att inte behöva komma hem mitt i natten.

Det första jag ska göra när jag äntrar lägenheten ikväll är att trycka i mig en stadig, fet jäkla räkmacka alltså. Jag har räk-cravings!!


Proteinfest!

Eftersom vi fick tillåtelse att köra till Coop igårkväll så köpte nattlaget med Keso till mig. Världens bästa fredagsmys, jag blev tårögd!

Jag & Eriksson var på gymmet och körde intervaller + ben igår, jag har Johnny-noodlelegs idag. Sånt vi gillar:)

Dagen idag kommer bli lång ch seg, har fyra timmar i vakten, resten "jourtid" som man är ledig men måste spendera inom byggnadens väggar. Tänkte börja packa inför morgondagen.

Igår fick vi visitera alla Livkomps väskor innan dom skulle hem på sin sista permis innan muck. Vissa hade knölat ner försvarsmaktens vidriga gröna kalsonger med noll passform och tänkte sno med dessa hem. Om man nu ska ta risken att bli påkommen med att stjäla något, VARFÖR väljer man ett par kalsonger och inte typ lite ammunition? Lite coolare att visa upp för barnbarnen.


Slutspurt

Helgen närmar sig och så även söndag när beloved X2000 ska ta mig hem, wunderbar!

Nästa vecka ska vi enligt ryktet kasta handgranat och köra en hel del SIB, strid i bebyggelse. Ska bli ganska kul, typ skjuta sig ut ur bilar, ta hus osv..

Har inte så mycket att säga idag. Har pluggat fysik och fixat lite mer julklappar. Har även mördarträningsvärk i ländryggen efter gårdagens gymbesök med Eriksson. Han pushade mig verkligen, jag grät nästan. Men kul var det:) Jag fick beröm av en jägare som gick förbi, han tyckte tydligen jag var grym!

Cold Response

Vi har nu tillbringat 5 dygn inne i vaktkuren. So far har männen ätit upp; 5 flak med cola, 3 flak med fanta, 3 flak loka, otaliga bullpåsar, två flak delicatobollar samt typ 300 renklämmor. Och detta är alltså utöver den vanliga maten vi käkar i matan. Känns stabilt för den fysiska hälsan det här med vakten.

JAG däremot har varit på gymmet typ 7 ggr på 10 dagar och kört skiten ur mig:)
Har dessutom läst massa fysik och lärt mig fixa översta lagret på rubiks kub plus fixat lite julklappar.

En rolig men ändå tråkig nyhet; min grupp har blivit utvald att få åka på vinterutbildning i östersund efter jul. 5 dagar i bivack, 5 dagar utan riktigt mat, 5 dagar i helvetet kort sagt. Efter detta väntar NATO-övning i Norge, Cold Response. Vi ska tydligen sitta och bevaka en gräns uppe på något fjäll i 17 dygn. I repeat; SJUTTON DYGN! Kapten har valt ut de bästa grupperna som får åka, varav min alltså är en av dom. Ibland suger det att vara bra och det här är definitivt ett sådant tillfälle.


Vaktdygn no.2

Spännande dag i vakten idag so far! Vi hissade flaggan 4 minuter för sent vilket är dödssynd i dessa trakter.

När jag sedan stod utepost så kom någon form av pansarvagn och skulle köra ut ur området och skrapade i hela sidan på grinden så det lossnade massa grejer från sidan av deras bil. Jag blev helt till mig och visste inte vad jag skulle göra, fast kul var det!

Sen fick jag och Ripe köra in en kapten till sjukhuset för han skulle operera sig, spexat att få förflytta sig inne i stan på tjänstetid.

Ikväll ska jag och Eriksson till gymmet och pumpa överkropp. Mina armar kommer inte få plats i Hulkentröjan på söndag när jag kommer hem, SÅ hårt ska vi köra...

Olausson + Lövstrand rockar

Har suttit mitt och Lövets första pass i kuren. Det var soft, jag skötte grindarna och han snacket. Har läst en HEL del fysik dessutom, känns hur bra som helst. Det är galet varmt härinne, mina fötter har nog aldrig transpirerat såhär mycket förut.

Potatismos och falukorv till lunch, sjukt nice!

Ikväll blir det konditionsträning, har ont i låren sen igår..


You´re the diamond that will last forever..

Sitter första dagen i vakten idag. hade uppställning som vanligt vid 06, sen frukost då jag och Lövet, min stridsparskamrat stod inpasseringsvakt i matsalen. Nu har vi lök fram till 10 då vi ska sitta i kuren i två timmar. Har insett att det kommer bli erhört mycket dötid när man är här. Har tjänst mellan 06-18 och då får man i princip inte lämna byggnaden = man kan inte gå och gymma:( Detta problem löser man lätt med en dator, en fysikbok samt en mobiltelefon i nödfall.

Bara en vecka kvar till ledigt nu. Har galet mycket hemlängtan just nu. Saknar att tvätta, att äta frukost ihop med min älskling, kolla posten, shoppa, hänga med familjen. Saknar ALLT!

Har kört ganska goa passet på gymmet i veckan. Äntligen kommit igång lite smått med löpningen igen, det känns fan i knäna men jag inbillar mig att bara jag tar det lugnt så är det nog ingen fara. Jag vill ju så gärna!!




Mellanmjölksdag

Känner mig lite halvlåg idag. Har fått svininfluensavaccin så armen gör sketont. Har dessutom regnat och vi har vart ute i skogen och krälat runt i lerpölar. Som grädden på moset pratade jag just med Henke och han informerade mig om att resultatet från högskoleprovet hade kommit på posten idag. Ingen rolig läsning. Var ett poäng ifrån 1,4, vilket jag enligt mina egna beräkningar borde nailat. Känns inte alls kul.

Imorgon är det MPceremoni vilket innebär att jag får ny titel; militärpolis. Dessutom stiger jag upp från bottenskrapet och är inte längre längst ner i ekosystemet här inne på Livgardet, får ny gradbeteckning och blir vice-korpral. Äntligen kan man få bossa lite.

Har börjat läsa lite fysik på kvällarna, folk har med all rätt stämplat mig som übertönten på logementet. Det bjuder jag på!

Erica, jag tänker på dig snutten.

Denna dagen, ett liv.

Idag har vi i stort sett väntat, packat lite, väntat, åkt bil, väntat och sedan packat upp.
Anyway, jag blev såklart fett lätt godkänd på juridikprovet. Det gjorde däremot inte plutonens storsnusare med skön dialekt från god-nows-where, Renström. Detta berättade kapten med ett elakt leende inför hela gruppen precis innan vi fick ledigt över helgen. Ha en trevlig helg Renström!

Har halvt hostat upp inälvorna senaste dagarna så förhopnningsvis har memmis vart och lämnat hostmedicin hemma i lägenheten idag. Hon har även hjälpt mig med ett annat överraskningsprojekt, tack lovely!

Gäller att verkligen suga in varje sekund av denna helgen, nästa gång är jag borta i galna 14 dagar. Det blir en mental prövning det...

En kväll att minnas

Jag höll mitt tal, folk skrattade åt de tafatta skämten, jag skakade, jag stammade. Jag gjorde det. Nu kommer den här dagen aldrig mer tillbaka och det är jag fruktansvärt glad över.

Imorgon flyttar vi och det är soft. Vi kommer få åka hem tidigare och det lutar åt bio med min kärlek.

Nästa torsdag ska vi ha våran MP-ceremoni för anhöriga. Det är vid såna tillfällen det suger att hela ens family and friends bor 3 X2000timmar bort.


I need a chillpill!

Äntligen är jag klar med mitt tal. Sitter och pustar ut, dricker te och unnar mig en sväng på fejjan. Kommer behövas grova mängder morfin eller alkohol för att ta mig igenom mina 3 minuter imorgonkväll.

Har hittat så galet mycket julgrejer som jag vill köpa. Bara tömma sparkontot och go nuts inne på Lagerhaus liksom!



























Du och jag honey.


MP in action!

Dagen har förgyllts utomhus, ca 3 plusgrader, blåsigt mellan 07.45-16.00. 4:e MP har dirigerat trafikkorsningar i rusningstrafik i Stockholmsområdet. Gud vad stressande när man ser hur ens bilkö bara växer och växer, folk blir sura och skriker könsord efter en. Hade kaninpuls hela dan, men det gick bra, jag blev inte påkörd utan vandrar nu vidare i livet en erfarenhet rikare.

Fick reda på idag att jag har inte mindre än två teoriprov imorgon. Blir till att plugga natten lång, varvat med lite talskrivning. Har än så länge en inledning, tack vare Lundsgårds fantastiska hjärnceller!

Imorgon är det utbildning på lasermätningar i trafiken, teoriproven, förberedelse inför middagen på torsdag (typ dukning, talpluggande för min del osv.)

Sen är det fredag och dags för flytt tillbaka ut till Kungsängen. Jobbigt att packa allt bôs.

Ska bli hysteriskt skönt att åka hem till helgen igen!

Ångestkaka

Mår sjukt dåligt över det här talet jag ska hålla på utbildningsmiddagen på torsdag. Ska hålla ett hyllningstal till männen. Har legat hela kvällen och surfat runt efter info om vad ett sånt tal ska innehålla utan resultat. 

Idag är en deppdag. Vill inget annat än att åka hem. 


Sunday, bloody sunday...

Helgen har vart grym som vanligt. Fick candle-light-tacos i fredags=)

Lördagen spenderade vi ute på stan och köpte lite presenter och provade ut skidhjälm till mig. Hittade en grymt snygg i pärlemovitt med pälsfluff vid öronen.

Runt 15 åkte vi hem till Stenungsund och firade Henkes mamma&pappa, käkade go mat och hängde med familjen. Sen åkte vi hem och hade eget mys och kollade Bond.

Idag har vi vart i Gesebol och ätit tårta. Tog en promenad och sen åkte Henke till Frankrike. Jag var kvar en stund till, drack te och julpysslade med syrrorna, så sjukt mysigt! Min farbror+fru kom bort och hälsade på, jag blev typ tårögd. Har inte träffat dom typ sen inryck, innan sågs vi i stort sett varje dag.

Har nästan kommit på vad jag ska anordna til min andra hälft i julklapp och det känns bra!



Dagens låt: Itchy Daze - Monster


Mike Papa prov

Har ont i halsen och magen är typ ut&in för jag är så hungrig. Provet gick bajs och nu är det dags att städa innan vi får lämna uniformen för ett par dagar.

Mitt humör blev just på topp; praktikanten kom in och gav mig grillchips:)


Handfängsel

Idag hade vi sista JP-passet innan provet imorgon. Lärde oss att sätta fängsel på brottslingar, sjukt intressant och väldigt kul. Både att agera buset och att vara polisen som fängslar:)

Imorgon är det hemfärd som gäller:) Räkmacka i bistron och en go playlist sen är man hemma.. Blir antagligen skidfest på Hard Rock imorgonkväll, lite beroende på hur trött jag är.

Åter till julmust, schlager och juridikplugg!

Let it snow!

Igår kom första snön här uppe, mitt humör var på topp hela dan sen:) Var i simhallen med Sörell en gång till på kvällen. Har galen träningsvärk insida lår idag.

Ska till gymmet nu och sen blir det pannkakor som vanligt. Imorgon = hemresa = WIIE!

Lördagen kommer spenderas delvis i Stenungsund hos min andra familj. På söndag åker Henke till Viva la France och jag drar till Gesebol för att äta tårta, hänga med kusiner och allmänt degande..

Snart fredag:)

Dagens frukost; en blåbärsgainomax, tre riktigt vita fluffiga mackor med massa bregott och ost plus typ en halvliter julmust.

Har haft fri fys nu på morgonen så jag varit i simhallen och kört 1000 meter till klassisk musik tillsammans med massa medelålders damer med kroppsbehåring. Det var mysigt.

Vi har befälsbrist så fram tills 12.30 har vi fys/plugg på egen hand. Ehm, mitt plugg går väl sådär:)


Delirious

Har precis vart och simmat och är sådär gosigt trött i kroppen. Några rostade mackor och te på det:) Ligger i sängen och borde egentligen plugga juridik men hjärnan liksom vägrar ta in informationen.

Känns som jag har så himla mycket annat att tänka på nu...


Statement of today

228 dagar kvar till frihet. Behöver jag säga mer?


Jag är SÅ fierce

Hade högvaktsexercis hela förmiddagen idag med Fänrik. Det märks verkligen att han älskar det här, när allt är preussiskt rakt och kant i kant, symmetriskt osv. Anyway, första timman bytte vi riktkarl (killen längst fram som håller takten när man marscherar) säkert åtta gånger för alla sög. Andra timman hade vi en riktkarl. Jag. HEH, man kan väl säga att jag utklassade övriga på plutonen ganska så grovt för en gångs skull. Så jäkla skönt att få beröm.

Sen hade vi juridik på eftermiddagen som vanligt. Riktigt svåra case idag, har dessutom suttit och gjort läxa nu hela kvällen. Har vart en sväng på prisextra med Sörell och införskaffat julmust, ligger och mullar med den nu. Ser ut som jag är gravid, sjukt mycket kolsyra i dom här grejerna alltså.

Har även kommit en prao till plutonen idag. Han är 20 och ska var här tre veckor. Killen vet inte vad han gett sig in på alltså...

Idag blev det även bekräftat att jag de facto ÄR ledig hela vecka 50. Sinnessjukt skönt. Ska jobba röven av mig då så jag kan vara ledig på jul med gott samvete.


RSS 2.0