Skäms på mig:(

Förlåt bloggen för att jag inte bryr mig om dig. Imorgon är det du&jag, det lovar jag...

Packar...

Att det ska vara så himla svårt att packa. Vi är inte ens borta två dygn, jag vet att det kommer vara minst 20 grader och ändå så vill jag ha med massa coverup-plagg utifall man skulle frysa eller något oförutsett skulle ske. Sniken som jag är sket jag i att betala 400 spänn för att få ha med bagage så nu är det max 10kg som gäller.

Gjorde en mentalt skön kombo igår, städade garderoben och slängde massa skit. Samtidigt utförde jag min första shopping sen muck, längesedan jag kände materiell lycka och gud vad skönt det var! Ska inviga några av mina nya träningskläder om nån timma när det är dags för spinning:)


Livet.

"På måndag 09:00 börjar mitt livs äventyr och jag kunde inte vara mer redo!". För att citera mig själv från kvällen innan inryck, just nu gäller det dock inte just måndag 09.00 utan det är mer ett övergripande tema för allt som hänt/händer i mitt liv.

Att plugga kommer säkerligen bli ett äventyr. Att vara förlovad kommer garanterat att bli det. Som tur är har jag någon att dela det med. Ni vet den där känslan när man precis färgat håret och går förbi en spegel och hajar till för att man inte känner igen människan i periferin? Den känslan blandat med pirr i magen får jag varje gång jag råkar kika ner på min hand och upptäcker att den inte är naken längre...

Fiance. Smaka på ordet.

Tribute till lumpen

320 dagar har passerat. En till synes ganska kort period sett till en hel livstid, men i relation till vad man upplevt under dessa dagar kan de kännas betydligt längre.
Själv är jag ganska kluven. Nu sitter jag här på väg hem för sista gången, allt är över, kalaset är sut och nu väntar vardagen hemma. Det har gått så fort, samtidigt känns det som att jag levt ett helt liv i Sthlm.

Det främsta jag kommer ta med mig från lumpen är min personliga utvecklingskurva 09/10. Mentalt har jag förändrats något oerhört. Jag har testat de flesta av mina gränser både en och två gånger. Kanske inte alltid med så lyckat resultat men jag har ändå tagit mig igenom exakt samma prövningar som alla andra i min pluton.
Även om jag alltid varit sist på fystester och dylikt (och varit ganska knäckt över det många gånger) så har jag försökt att kämpa på och alltid göra mitt bästa. Det är inte alltid det har räckt till och det har varit tufft att tackla. Folk i min närhet som känner mig vet att självförtroende inte har varit en av mina starkaste egenskaper. I lumpen blir sådana brister ofta påtagliga och påfrestande.

En fin erfarenhet, och upptäckt, är hur annorlunda arbetsklimatet blir när man bara jobbar med killar. Så mycket enklare, smidigare och roligare. Knappast något jag räknade med när jag ryckte in. Jag har fått fyra riktigt nära vänner, som jag förmodligen aldrig träffat om det inte vore för lumpen. Ni vet vilka ni är ch jag förväntar mig att ni ringer så fort ni är inom en tiomilsradie från Göteborg, oavsett tid på dygnet.

Något jag kommer sakna är de ovanliga grejer vi fick göra som man med säkerhet inte kommer stöta på i vanliga livet. Till exempel kasta handgranater, dirigera korsningar i rusningstrafik, skjuta pistol och åka på NATOövningar. För mig är gräset nästan alltid grönare på andra sidan och det är många gånger jag klagat och bara velat åka hem, men faktum är att jag är väldigt tacksam för allt jag fått/tvingats gå igenom.

Det syns kanske inte på utsidan men det är stor skillnad på innan-lumpenAnna och efter-lumpenAnna.

När vi marscherade ut från K1 i eftermiddags grät jag som om jag precis hade sett slutet på Titanic. En del av mitt hjärta kommer alltid att förbli grön. Inte pga intresse för det militära, utan för att jag fått vara mig själv. Rakt av. Inga konstigheter. Om det är någon av er boys som läser det här, tack för att ni tagit hand om mig och låtit mig vara en naturlig del av gruppen. Jag är fortfarande lite förundrad över att jag aldrig blivit särbehandlad, men samtidigt väldigt glad över att så inte är fallet. Ni har visat att vilka motpoler som helst med bravur kan lösa vilka uppgifter som helst.

Om den här bloggen kommer finnas kvar imorgon är oklart. Kanske den byter skepnad, namn eller ämne.

Nu återstår bara för mig att jobba på whiskeyrösten genom att skrika muck, muCK, MUCK och känna mig som den lyckligaste pinglan i världen. Idag älskar jag livet.













                                                               421 Olausson, over and out.

4 timmar kvar

Jag har redan haft tårar i ögonen ett flertal ggr idag. Hur ska den här dagen sluta? Söderby hade gjort en dikt och allt..

"Ta täten eller kliv åt sidan", dagens visdomsord från kapten Silfver.

Sista natten i kasern 214 är på ingång

Hela dagen har bestått av "det här är sista gången jag gör blablabla"... Imorgon är det verkligen dags. Jag, Eriksson och Fahlström firade med mongolisk buffé och A-team på bio. Riktigt grym film!!!

Nu ska jag sova bort 7 av mina 15 resterande gröna timmar. Jag ska njuta i mina blåa lakan i min gnisslande tältsäng.

Imorgon ska jag äta fil med kanel, äppelmos och cornflakes för sista gången på ett bra tag.

Jag är säker på att morgondagen kommer bli en av de bästa i mitt liv. Topp 5, dels pga muck men också förhoppningsvis en annan anledning. To be continued...

Crap.

Jobbet idag var soft. Hade lätt kunnat stanna där till 17 minst, nu sitter jag hemma och har SKITTRÅKIGT! Borde plugga matte men jag är verkligen inte på humör. Borde tillreda någon form av mat men jag vill inte. Borde vika tvätt men det vill jag inte heller. Borde duscha men jag skjuter upp det en timma till.

Har verkligen uppviglat min sista hjärnkapacitet åt att försöka lösa mitt julklappsmysterie idag. Jag känner mig så otroligt dum. Johanna, jag förstår precis hur du antagligen kände dig när jag skulle försöka lära dig vad x var i matten i sjuan. FÖRLÅT att jag var en sån besserwisser! Har dessutom kollat igenom i princip alla hemsidor på de 30 första resultatsidorna på Google. I surrender. Det är inte meningen att jag ska förstå det där.

Allt i kombo med varann har fått mig på pissigt humör. Jag vill bara dra täcket över huvudet men ändå inte.

Hoppas verkligen man får muckpengarna med en gång. I såna fall kan Efva Attling-affären på Kungsgatan vänta sig ett besök snarast möjligast. Jag kommer studsa dit med cashen fladdrandes i handen.


Om 5 år är jag lika gammal som du. GRATTIS LOVE!!

Hade inte tid att blogga igår, jag ber högaktningsfullt om ursäkt.

Festen hos Inger var grym! Trots att jag&Henke säkerligen var yngsta paret hade jag skitkul. Drack mig lagom party, åt mig fruktansvärt för mycket mätt och dansade mig svettig:D Bandet som spelade var totalbra och maten var outstanding, speciellt credd till chokladtårtan. Familjen Olausson/Wirsin begav sig sedan till sin campsite för att spendera resterande timmarna av morgonen i det odödliga Alaskatältet. Jag fick min -10 sovsäck och glädjesvettades lite.

Idag blir mitt smultron ett helt år äldre och jag har helt klart gett honom den bästa presenten. Haken är att han inte vet vad det är än eftersom jag har paybacktime och gav honom ett klurighetspaket. Förhoppningsvis hittar han lösningen inom en snar framtid annars är jag kokt i bajs.

Har precis haft födelsedagskalas, min kulinariska sallad gick hem hos svenska folket så att säga. Härmed lovar jag mig själv att aldrig någonsin tvätta igen när jag egentligen inte har tid. Nu sitter jag här med ett BERG av kläder som inte får plats i garderoben och som jag inte vet vart jag ska göra av. Palla ta tag i det nu liksom...

Morgondagen kommer tillbringas på Hemköp i mejeriavdelningen, jag längtar!
Efter det kommer jag, wait for it.............................










































..........................ta tåget upp till Sthlm för att mucka A.K.A uppleva min sista dag i militären. Det ni.

Da capo

Kör en favorit i repris och bloggar från bilen idag igen. Istället för neråt åker vi uppåt, mot Sthlm rättare sagt. Min maskeradoutfit är oslagbar och jag har en känsla av att det kommer bli galet kul!

Pappa ska äntligen få komma och hälsa på ute i Kungsängen innan, se min fina logementssäng och vår underbara kasern. Innan dess hoppas jag på en kaffe/matpaus. Dålig framförhållning av mig att vara hungrig redan när det är typ 5 timmar kvar till ETA.

Var och tränade igår och det var så himla skönt. Instruktören har jag haft innan och hon är helt grym!! Körde först spinning sen core och jag hade verkligen kul under tiden:D Love till fina, inspirerande människor som hon!

Tycker det börjar bli dags för att träffa Mikael snart, long time no seen... Har du tid någon dag?




Sist men inte minst, lite ögongodis från Emelies student. Love you!


Till posten/tullen/whatever..

Det är SÅ irriterande när man beställer saker på internet och dom inte kan komma fram nån jäkla gång!!! Vad är det som tar sån tid? Här måste jag gå med nerverna utanpå tröjan och käka nagelband bara för att någon inte kan göra sitt jobb...

Bilbloggar

Sitter under en filt med mjukis i mammas bil och lyssnar på någon hipp ungdomslåt kallad Dolce Joe. En melodi som tydligen är the shit på gatan just nu, tänk vad man missar mycket kul när man är i lumpen...

Har de två senaste dagarna varit finklädd och ätit groteska mängder buffémat. Det kallas student och Emelie och Sara är nu medlemmar i vuxenlivet. Är sjukt glad för deras skull, jag lipade båda dagarna:)

Imorgon blir det ännu mera party, min faster fyller 50 och har maskerad! Man får välja ett årtionde och klä sig efter det, jag tar såklart mitt eget och kör all in på 80tal. Kommer vara fierce i min Pernilla Wahlgren-frisyr!
OM det förevigas på bild så lovar jag att fläka ut den här vid ett senare tillfälle.

Royalties

Dagen har jag och Eccho Delta spenderat vid en korsning strax intill Stockholms slott. Vi fick stoppa fotgängare och lite bilar när kungen + bihang skulle frakta sig till och från Skansen.
Det var väldigt nice, jag kände mig lite som en persiljekvist på en baguette. Tog på min jobbfasad och hjälpte massa turister med vägbeskrivningar och fotomodellande:) Och ärligt talat, jag är helt sjukt bra på engelska. Förstår verkligen varför jag har glidit igenom alla skolår med ett klockrent MVG, jag är helt enkelt smashing!

Nu är det endast fyra nätter kvar i min rackiga gamla tältsäng här. Ingen kunde vara gladare än jag (okej, kanske Henrik (hoppas jag)) över att snart få komma hem till min riktiga säng.

Morgondagen inväntar jag med en stor fruktan. Jag har dessutom belägg för min oro, vårat schema är blankt på förmiddagen + att korpralen är i tjänst. Go figure liksom, undra om det blir stridshinderbana, fälttest, milen eller något annat spexigt? Jag kräks nästan bara av tanken.

Nu ska jag sova, over and out.

X2000 nu igen...

Remin rullar på och fordon samt vapen är färdiga och inlämnade. Nu återstår bara den personliga materielen, dvs tvätta alla kläder och sen är det finito.

Ikväll spontan-åker jag hem lite gött sådär. Vi börjar sent imorgon så jag och Fahlström slog våra persedelpåsar ihop och sprang bokstavligt talat till ett X2000. Snart framme i gbg och då bär det av till Stenungsund för att spendera natten där.

På onsdag tar min kära syster studenten och då har jag fått ledigt. Tur det för jag&mitt troll har köpt världens bästa studentpresent som vi ska överlämna:D

Det jobbiga med att åka hem i uniform är att alla STIRRAR så jävligt. Kom igen, det kan omöjligen vara första gången en grönklädd åkt tåg?! Vad är det som är så spännande? I don't get it, maila mig gärna.

Första REMI-dagen avklarad

Sitter och käkar melon och luktar på mitt nytvättade hår. Gött e de.

Idag har vi städat, tvättat samt inventerat fordonen. Imorgon väntar särskild tillsyn vilket innebär att man i princip känner och klämmer på varenda mutter. Yeey va kul det ska bli!

Shit vad jag är allergisk nu om dagarna, nässpray + medicin och jag går ändå runt och nasalnyser. Tur att det snart är midsommar, då brukar det tackla av..

Idag körde vi muckramsan för första gången i matsalen, det var coolt:D

Ingen rubrik

15 pinnar och soligt ute, det är vad det är idag! Har just sänkt ännu en av Försvarsmaktens underbara frukostar, som i övrigt är något jag verkligen inte kommer sakna.

Ryktet säger att vi ska spela brännboll ikväll, jag pallar inte. Har sovit typ 4 timmar.

Hej hopp

Jag har så mycket att berätta men just nu sitter jag baklänges på tåget och mår jätteilla..

Fick mitt sommarschema på jobbet idag, det var riktigt nice!! Hade dessutom fått löneökning med 10 spänn i timmen vilket var en högst oväntad och trevlig överraskning:)

Nu är den sista veckan i lumpen här, undra hur den kommer att bli?

Den här ledigheten har verkligen varit toppen. Igårkväll kommer att finnas kvar i mitt hjärta länge.

Nu ska jag dricka mer juice och försöka sova bort åksjukan, wish me luck!

PS: Mikael, jag saknar dig massa också<3

RSS 2.0