262 dagar kvar

I morse hade vi fystester, typ armhävningar, rygglyft, situps + en stridshinderbana som man skulle springa tre varv. Allt gick bra fram tills hinderbanan, mina knän ville inte springa dom sista två varven. Det känns inget vidare nu när det vankas basker runt hörnet. Har fått tid hos sjukgymnasten imorgon, får se vad han säger. Om jag inte riskerar att få men för livet så ska jag fan ta mig igenom helgen. Inte en chans att jag tänker hamna efter alla andra och gå på nått uppsamlingsheat med dom skadade om nån månad.

Världens godaste mat idag, potatismos och köttbullar. Potatismoset här är det godaste jag någonsin ätit, och för andra gången i min lumpenkarriär tog jag backning (påfyllning). 

Ska strax gå och vaccinera mig sen väntar mer juridik i eftermiddag, vi ska gå igenom trafiklagarna och lite sånt. Kvällstjänst ikväll med, lagom roligt. Skulle hellre suttit och pluggat på egen hand. Har fått ett häfte på typ 70 sidor fyllt med instuderingsfrågor som vi egentligen ska fylla i under våran lediga vecka nästa vecka. Jag satt flera timmar med det i helgen så jag är typ klar. Känns sjukt bra, speciellt med tanke på att jag har fått lite jobbtider nästa vecka:) Dessutom har jag ingen lust att sitta med det på kvällarna, då är det kvalitetstid med min kära sambo som gäller.

Jag har äntligen fått reda på vad min nya favoritlåt heter; Timo Räisänen - Creep. Lägg dig ner, blunda och bli blown away av känslan.

Summan av kardemumman

Sitter på logementet och känner mig lite havdeppig. Henke har just åkt tillbaka till Göteborg och jag är helt ensam här, alla andra kommer senare ikväll.

Tur att jag inte är bakis iaf. Utgången igår blev inställd. Efter dom hade sprungit klart så började Henke må skitdåligt och spydde jämte en soptunna. Vi blev lite halvoroliga och tog med honom till sjukvårdstältet. Där fick han ligga på en bår i drygt en och en halvtimma. Han var ungefär lika färgglad som ett spöke. Jag var livrädd. Varje gång han somnade var jag tvungen att hökövervaka så att han fortfarande andades. När han började piggna till inledde vi projekt ta sig hem till lägenheten, runt 18.30.

Tänk då att inte ha ätit mer än frukost. Lägg sedan till att du har sprungit 3 mil terräng, och sedan spytt upp all form av maginnehåll. Inte konstigt att han var shaky när vi skulle gå till tunnelbanan. Fraktade hem honom och sen gick jag ner till Coop och införskaffade lite C-vitaminer i form av jordgubbar, kiwi, passionsfrukt, apelsin mm. Efter att ha fått i sig lite käk var han med på banan igen och vi hade mys och kollade film halva natten. 

Idag har inte hänt så mycket, vi var ute på stan en sväng och låg och käkade glass i solskenet. Riktigt sådär praktromantiska var vi:)

Tänkte sätta mig och kötta lite juridik nu, man kan aldrig plugga för mycket. Imorgon är det juridikteori hela dagen. Sen tis-tors blir det juridik varvat med stridsfys. Och efter det ska vi som sagt ha baskerprov. Yiiehaw!


Live från en gräsmatta på Lidingö

Sitter i solskenet och tittar på tusentals löpare som susar förbi. Henke är en av dom och jag sitter och hejar på samtidigt som jag får sms med alla mellantider. Är väl ungefär två timmar kvar till målgång, ska dra mig bort och införskaffa lite koffein i flytande form tänkte jag.

Fick världens bästa frukost i morse, ägg, yoghurt, te, nybakat bröd och grejer. En riktigt bra start på dagen!

Tänkte inte ta upp så värst mycket mer utrymme här, ska lägga mig ner och jobba lite på brännan. Ha de gött!

Grattis lillsyrran till körkortet!

Emelie jag är så stolt över dig, visste att du skulle fixa det!

266 dagar kvar. Idag är det fredagsmys i Stuvsta. Är och hälsar på min faster med familj, har ätit tacos och kollat Idol. Precis det man ska göra en fredagkväll:)

Dagen idag har annars varit soft, hade juridik hela morgonen fram till lunch. Sen jag jag till sjukan med mina knän, efter det var det fredagsrutin och så fick vi HVO 13.00.
Alla andra bokade om sina tåg och åkte hem tidigare, jag såg min chans och satt ensam på logementet och pluggade juridik i tre timmar. Sen blev det dusch + käk sen drog jag ut på stan en sväng.

Med tanke på att vi fick lumpenlön idag tog jag mig friheten att shoppa litegrann, köpte en vit långärmad tröja med puffärm, den nya Elvisboken samt tre par jeans. Ett par gråa, ett par svarta och ett par mörka denim.

Helgens permission kommer alltså att tillbringas i Sthlm, första gången som jag inte åker hem till Götet. Henke ska springa Lidingölopet imorgon så jag ska vara support. Någon annan som jag också ska heja på är Morcillo som ska springa med en defekt vänsterarm som inte går att röra. Anyway, på kvällen blir det utgång i storstan, ska bli nice:)

Nu är det dags för glass, blåbärskaka och te. Over and out!



Smärta är vekhet som lämnar kroppen

Sista dagen på fordonsutbildningen idag, kändes sorgligt. Befälen som vi har haft har vart skitbra och utbildningen har vart lärorik och bra på alla sätt. Känns lite boring att behöva åka tillbaka in till stan och behöva träna strid med dom andra igen. Körde massa terrängkörning i förmiddags, i diken, genom småbäckar, över ängar och sånt.

Snart är det ju även dags för baskerprov, nästa helg rättare sagt. Det är det enda vi pratar om här nu, vad som kommer hända, hur jobbigt det kommer bli, vilka som kommer bryta pga skador osv. Tänk alltså, efter nästa måndag har jag inget kvar att frukta i livet. Allting kommer vara peanuts jämfört med vad vi ska gå igenom. Att föda barn kommer bli en walk in the park. Känns gött att snart ha det överstökat.

Nu ska jag duscha sen ska jag ut och käka med Sörell, kanske blir pizza?


Slippery

Har varit ute och gjort halkkörning idag, det var nice:) Sen käkade vi på McDonalds, det var ännu mer nice. Har haft teori hela eftermiddagen fram tills käket som idag bestod av överkokt okryddad pasta med tomatbaserad sås proppad med kapris och oliver. Ni som känner mig det minsta kan go figure vad jag tyckte om det.

Ska strax dra till gymmet och köra lite med Sörell, ska bli gött. Imorgon är sista dan på fordonsutbildningen, ska ha terrängkörning och tvätta/städa. Sen bär det av in till stan igen för att fortsätta med strid, närkamp och juridik.
Känner mig ganska fåordig idag, jag är sjuk. Kanske det som påverkar.

Åter till Sthlm

Idag är det söndag och som så många söndagar förr är jag på väg tillbaka till huvudstaden. Helgen har varit totalt underbar.

I fredags kväll åkte jag och Henke upp till Stenungsund och hans föräldrars hus. Dom var borta över helgen så vi skulle passa katten och ta hand om huset. Hade myskväll med räkor och massa gott som jag saknat när jag vart borta.

Igår åkte vi till badhuset för att jag skulle få ta mitt simborgarmärke. Blev 1500 meter sammanlagt, kändes skönt att simma igen. Hade ju simkort ett år, borde kanske ta upp det sen igen när man muckar. Henke var ute och sprang under tiden jag simmade så båda var hyfsat trötta sen. Satte oss i bilen och körde ut till tomten och låg där på ett berg och läste i solskenet hela eftermiddagen. Var även uppe och pratade med våra framtida grannar, dom var verkligen jättetrevliga!
På kvällen kom Henkes gamla pluggkompis med sambo och hälsade på, i lagade mat och hade mys:)

I morse satte vi klockan på 05.45 för att hinna ut till tomten och se soluppgången. Gud va fint det var. Vi bara låg där på berget, hörde vågorna slå mot strandkanten och såg solen gå upp... Ett ögonblick jag sent kommer glömma. Åkte hem och åt frukost sen gick vi och la oss och myste en stund och pratade framtid. Fortsatte dagen med en tvåtimmarspromenad, mina höftböjare tyckte det var sådär kul efter gårdagens simning.

Veckan som kommer består av fordonsutbildning mån-ons sen blir det antagligen juridikplugg resterande dagar. På fredag kommer Henke upp för att springa Lidingöloppet. Jag ska vara supporter:) Ska bli skönt att slippa åka tåg med tanke på att jag stannar i Sthlm över helgen. Å andra sidan saknar jag redan Göteborg, lägenheten, familjen och allt runtomkring.

Och btw, 271 pinnar kvar till muck! Johanna jag saknar dig!

Långpermission!

Befinner mig på ett tåg som ska ta mig till Växjö. Idag är det begravning för morfar så jag har fått permission för att kunna vara med. Ska bli jätteskoj att träffa familjen igen, hade dock velat göra det utan omständigheterna som är.

Det här kanske blir enda gången jag uttrycker följande om lumpen så håll i hatten, igår var en riktigt jäkla rolig dag! På¨förmiddagen hade vi först körning på körgården mellan massa olika banor och konor. Efter det åkte vi på kolonn ut på en liten grusväg mitt i ingenstans. Där fick vi göra halt på alla bilar och sedan vända helt om på stället. Alla bilar var nere i dikena och slirade och halvt körde fast, väldigt lärorikt och som sagt askul!

När vi hade vänt bilarna skulle vi backa hela vägen tillbaka ut till asfaltsvägen, ca 1,5km. Man fick absolut inte vända sig om i bilen utan var tvungen att bara köra på speglarna. Jättesvårt till en början men efter ett tag kom man in i tänket och då gick det fortare. Jobbigt bara när man fick möte i backspegeln, alltså någon som körde åt "rätt" håll och skulle passera på sidan. Eftersom vi fortfarande var kvar på ovan nämnda grusväg låg båda bilarna i varsitt dike och körde:)

Under våran roadtrip så la en killes växellåda av och vi andra fick bogsera hem hans bil. Väl hemma fick vi käk sen hade vi teoripass under eftermiddagen. Jag kan nu i detalj redogöra för hur en motor fungerar och vilka delar som finns och vad dom är till för. Nånting som känns väldigt bra att ha med sig ut i det civila sen när man ska fippla med sin egan bil. 

På kvällen skrev vi prov på sjukvårdsinsatser vid en simulerad trafikolycka. Godkänd blev jag också:) Idag är dom andra ute på långkörning runtomkring i Sthlmsområdet, känns lite surt att missa det faktiskt. Imorgon ska dom ha simprov så kapten sa till mig igår attt jag måste ha med mig ett simborgarmärke tillbaka efter permissionen. Får dra med mig min käre sambo till badhuset och plaska runt lite.  

Var inne på pressbyrån innan på centralstationen och hittade världens mest spännande tidning. Wedding cakes hette den och var typ bibeltjock, sida upp, sida ner med bara bilder på massa olika tårtor. Stog länge och funderade på att köpa den men sen såg jag prislappen, 130 spänn, och insåg att min lumpenlön inte har råd med sådana utsvävningar.

Och ja, vi har köpt tomt, det är inget skämt utan helt på riktigt:) Och helt apropå, idag är det 274 dagar kvar till muck, sug på den!


Gymmet nästa...

Idag har varit en soft dag. Har fordonsutbildning hela denna veckan. I morse inledde vi med körning runt konor, backning på massa olika banor och så. Det var skitkul, synd att man inte fick göra sånt på körskolan. Eftermiddagen hade vi teori, också soft. Befälen som leder utbildningen är jättebra verkligen, man lär sig och dom är pedagogiska.

Söndagens ledighet var underbar! Vi tog sovmorgon sen åkte vi ut till tomten (som sedan igår är våran:)), låg där på ett berg i solen och tog massa fina kort på utsikten. Sen åt vi pannkakor och grillade korv, galet mysigt.

Var på gymmet med Lalin igår, vi körde mage/rygg med intervaller i plankan. Sjukt kul! Vi ska ner om en stund och köra ben, har stora förhoppningar.


Fredagsmys

Precis som tevesnutten så har vi haft fredagsmys här på plutonen idag. Började i morse med ett saftigt juridikprov, kändes som att det gick bra. Efter det var det fys, jag hängde i gymmet och pumpade armar, axlar, mage, rygg. Kändes gött att komma in i gymvärlden igen:)

Efter lunchen hade vi fredagsrutin vilket innebär att man städar i typ tre timmar, sedan kommer befälet och visiterar och då får man i regel omvisitation på något så man måste städa lite till. Idag var vi ganska snabba och fick ledigt runt 15:00. Amerikansk buffé till middag var nice sen tog vi tunnelbanan in till stan och köpte godis. Har precis kollat film i dagrummet och sitter nu och halvt packar inför hemresan imorgon.

Vi har Livgardets dag imorgon, då alla nära och kära får komma och hälsa på och se hur vi har det. Får ledigt runt 16 och då är det jag som rusar till första bästa tåg hem mot kära götet. Landar på Henkes syrras 40årsfest runt 22.30 i min uniform och då blir det party!

Tanken är att ingen i familjen Olausson-Wirsin ska vara bakis på söndag utan istället njuta av en gudomligt rolig och välbehövlig löprunda.

Känns jobbigt i hjärtat att inte få se min gamla familj i helgen, utan först torsdag nästa vecka då det är begravning för morfar. Emelie&Erica, jag saknar er! Att ligga en hel dag i soffan under en filt, med mjukis, massa kakor&te och kolla på skitprogram på teve. Förlossningskliniken, Miami ink, BBC Food, svampbob och allt sånt. God I miss you!



Fordonsförare:)

Idag har varit en händelserik onsdag. Började dagen som vanligt med fys, dagen till ära med Kapten Silfver. Vi körde lite nya skojiga övningar som uppvärmning. När alla var svettiga och goa inledde vi våran närkampsutbildning. Hela förmiddagen stod vi och bankade på varandra, övade massa olika grepp för att göra gripanden osv. Lärde oss hur man kroppsvisiterar och lägger ner folk på marken och sånt nyttigt.

Det vidrigaste var när kaptenen skulle visa hur man gör för att distrahera brottslingen om den gör motstånd. Jag fick vara brottsling, så fick jag stå framför hela plutonen när han höll fast mig i ett grepp. Så, helt out of the blue, börjar han skrika som en galning och örfila mig med båda händerna. Sen stod han och matade örfilar på mig, först fattade jag ingenting sen började jag slå tillbaka. Kan ju säga att JA, man blir distraherad, JA, det gör galet ont! Jag som aldrig har slagits i hela mitt liv. Inte ens fått en örfil... Under närkampen har jag även skaffat mig en golfbollsstor bula på knät och ett gigantiskt blåmärke på armen. Men som kaptenen skrek titt som tätt under närkampen; Stryk måste man tåla!!!

En glad nyhet; Idag har jag blivit utsedd till fordonsförare vilket innebär sprinterutbildning för mig större delen av dom kommande veckorna. Ska bli kul att göra något som inte alla andra får göra.
En tråkig nyhet; Idag blev dom nya grupperna bestämda. De 4 grupper som vi har nu har splittrats och mixats ihop till 6 nya grupper, kommer bo med två av killarna som jag bor med nu, samt 5 från andra logement. Känns pissigt nu när man bondat och blivit så tajta. Dock så kommer vi bo ihop fram till baskerprovet och göra det ihop, och det gillar vi.

Nu är det dags för dusch, sen blir det till att löka i sängen med lite mackor. Grabbarna ska kolla fotboll så det lär väl inte direkt vara lugna gatan här ikväll.

Over and out


283 dagar kvar..

Ja, allihopa, skrev inlägg igårkväll som jag fipplade bort men nu hittade jag det:

Idag har varit ännu en bra dag i kronans tjänst. Temat för dagens fyspass var "smärta är vekhet som lämnar kroppen". Kul att se det på dagsschemat, man blir verkligen taggad:)

Efter fysen har v haft fortsatt skyddsvaktsutbildning fram tills nu. Det är faktiskt ganska roligt, man lär sig nyttiga grejer som man kommer att få användning för senare. Imorgon ska vi lära oss hur man genomför en närkamp, hur man kroppsvisiterar någon och hur man griper folk. Kommer nog bli en givande dag med lite blåmärken som resultat.

Känner mig ganska mörbultad efter fysen idag, vi körde något som kallas tuppfäktning vilket går ut på att man har två lag på en stor gräsplätt. Grejen är att man ska försöka ta sig över till det andra lagets sida, samtidigt som man bär sin stridsparskamrat på ryggen. Motståndarna ska således ta sig över till våran sida. På vägen ska man försöka tackla ner så många av motståndarna som möjligt. Då "dör" dom och deras lagkamrater måste springa ut på fältet och rädda dom.
Korpralens regler var enkla; man får inte nypas eller bitas, annars är allt tillåtet. Tänk er att som feg liten brud, med en kille på ryggen, springa och i princip stånga sig in i 90kg killar. Vilket köttande alltså, är blålila lite här och var. Fast ändå, det var roligare träning än löpning:)

Imorgon är det onsdag = snart helg = snart permission! Är hemma lördagkväll-söndag eftermiddag.
Jag och kärleken ska ut till tomten och mysa, hålla handen, drömma oss bort, prata framtid och kanske picknicka lite, vad vet jag? Ska även hinna med hans systers 40årsfest, jag ser verkligen fram emot det! Skönare familj får man leta efter, alla är hur goa som helst.

Can't wait tills jag får sitta hemma vid köksbordet, äta min keso med banan, kanel och nötter. Inse hur bra jag har det. Hur bra vi har det.

Nu ska jag fylla i permissionsansökan, anmälde mig till tjurruset igår:) Får se hur det går, men jag är blygsam och siktar på en tid under timman.

Fys & Skyddsvaktsutbildning

Hej hopp!
Idag har varit en bra dag, eller, en mindre mentalt ansträngande dag kanske man ska kalla det.
Denna veckan är min vecka som gruppbefäl vilket innebar en natt med ungefär 0,1% sömn pga nervositet. Låg och tänkte igenom allt viktigt man ska kunna. Inledde sedan morgonen med fys från 08.15-10.30. Först hade vi löpning i ca 40 min, sen olika gruppstyrkeövningar i en evighet för att sedan springa tillbaka hem till kasern.
Just nu känner jag mig stark som en sparris, smidig som ett kylskåp och lika pigg som mamma en söndagmorgon.
Tänkte grunda med en natts god sömn nu för att vara fierce i min roll som befäl imorgon. Då blir det fys på morgonen sedan har vi teoriutbildning fram till 20.30. Kommer bli många långa timmar i lektionssal, fast jag tycker ändå att det är roligt och intressant det vi lär oss. Hade massa diksutioner med korpralen idag om vad poliser har för befogenheter, när man får göra husrannsakan, kroppsvisitation mm. Känns gött att äntligen få lära sig lite grejer igen.

Under kvällen har vi varit ute och käkat glass på en italiensk glassbar på Drottninggatan, mysigt!

Nu är det dags att putsa lite kängor, borsta tänder sedan i säng och vårda träningsvärken. Hoppas ni har det bra allihopa där hemma, jag saknar er galet mycket!


Ledig Lördag

Ligger i sängen och degar, mätt och glad. Har just varit på frukost och levlat upp mig på mitt stridsvärde.
Igår flyttade vi in till Lidingö, flytten tog hela dagen och vi fick höger vänster om 16.45. Hungriga som fasen begav vi oss mot matsalen som vErica, Erisade sig stänga exakt 16.45 så vi fick ingen mat.
På väg tillbaka till kasern mötte vi fänriken som sa åt oss att gå ut på stan, käka och ta med kvittot tillbaka till adjutanten så betalar dom:) Nice tänkte vi och drog till närmsta kebabställe. Fortsatte sedan till ölhak nummer ett, sedan ölhak nummer två, och efter det en mataffär för godisinköp.
Jag och 4 boys åkte hem och kollade på film, dom andra festade på hela natten.

Pga officersbrist är vi lediga hela dan idag. Tänkte åkt hem till Inger och Håkan och hängt där. Hade totalt glömt bort att det är släktträff denna helgen, så dom befinner sig just nu hemma i Gesebol. Så, I´m stuck på kasern en hel dag. Ska ut och göra stan med Fahlström sen, shoppa lite och så. Måste även utföra någon form av träning, kanske gym, kanske löpning, får se..

Kommer inte se familjen på ett bra tag och det gör ont. Har ledigt den 12:e men då hinner jag bara vara hemma i typ 12 timmar sen måste jag åka tillbaks hit. Nästa permis blir den 18-19, då måste jag försöka hänga lite i Gesebol känner jag. Om inte annat för att se hur Emelies inflyttning i mitt rum har gått. Tänker mycket på dig honey! Erica, saknar dina kramar, gött att du uppdaterar fejjan så jag har lite koll på dig iaf:)

Dagens låt tillägnad the love of my life, Henke: Shakira - The One

Ta hand om er!


Mot ärtsoppan

Dagen so far har bestått av; städning, morgonuppställning, CBRN-lektion och nu sist löpning. Känner av mina knän och det är inte roligt alls, däremot oroande.

Nu ska vi duscha sen bär det av mot matsalen och ärtsoppa plus pannkakor, ännu en torsdag i kronans tjänst.

Låg och pratade riktigt länge med Henke igår, kändes bra att inte behöva stressa sig igenom dagens upplevelser. Jag kan verkligen se mig själv growing old with you.


Hur tom känns inte världen, när man saknar den som ensam kan fylla den?


Lökardag

Kom fram till kasern vid typ 23.30 igårkväll och då var det bara att sätta sig och putsa kängor, bädda sängen med mera. Kom i säng ganska sent, ingen bra start på veckan. Upp och putsade speglar i morse som vanligt, jag är så fierce nu på att städa va?

Anyway, efter morgonuppställningen hade vi löpning. Vi skulle vara ute i 1,5 timma, självklart regnade det. Jag känner mig fortfarande inte riktigt 100% efter helgens sjukdom så jag fick gå istället för att springa, kändes sjukt snällt och oväntat från befälshåll.

Efter lunch väntade 4 timmar CBRNutbildning på powerpoint. CBRN står för Chemical Biological Radiological Nuclear så vi satt i princip och lärde oss om bakterier, bomber och skyddmasker. Ganska roligt faktiskt, kändes gött med lite skolbänkskänsla. Saknar att lära mig saker. 

Sedan 15.30 har vi haft ledigt. Helt galet att inte ha kvällstjänst. Har hunnit med att läsa massa Les Miserables, äta i lugn och ro, putsa kängorna, samt göra ett interaktivt högskoleprov som för övrigt gick jävligt bra. Därav mitt goda humör just nu:) Har aldrig lyckats komma igenom ett utan att internet har stängts ner eller batteriet på datorn lagt av eller liknande. Så, mitt första resultat landade på 1,4 vilket jag är galet nöjd med!

Mindre kul, men ändå skön information att veta, vårat baskerprov kommer äga rum den 2-4 oktober. Dom tre värsta dagarna i mitt liv har nu fått datum. Den 5 oktober kommer jag att vara världens lyckligaste 421 Olausson. 

Nu är det dags för dusch och godisätande, ha de myspys därhemma.

Hankypanky, min hand saknar din! 


RSS 2.0